Ще работим за хазната до 4 май. Преглед на печата

Данъци. 

"Сега":

Ще работим за хазната до 4 май

Четири месеца ще работим тази година, за да попълним държавната хазна. Това са изчислили анализаторите от Института за пазарна икономика, които всяка година правят сметката на българина за услугите, които ползва от държавата.

Тази година денят на свободата от правителството ще настъпи на 4-ти май. Ако условно приемем, че дотогава сме работили само за хазната, след това ще работим единствено за себе си, като ще преразпределяме 36% приходи, коментира Петър Ганев от института пред БНР.

"Винаги се въртим около тези 35, 36, 37% преразпределение, като прибавим европейските средства - около 40. По-скоро се наблюдава това разминаване между какво приемаме в бюджета и какво се случва в края на годината, каза той.

Празници. 

"Монитор":

Трима с отрязани пръсти след хвърляне на пиратки на Нова година

500 души са потърсили помощ в първите часове на новата година от медиците на болница "Пирогов". Трима души са с ампутация на пръсти след използване на пиратки, съобщиха от здравното заведение. Специалистите очакват и днес денят в болница "Пирогов" да бъде натоварен.

Тази година само две деца са постъпили след злоупотреба с алкохол в новогодишната нощ и няма деца, пострадали от пиратки.

В токсикологията са приети по-малко пациенти в сравнение с предишни години - двама са докарани в болницата след употреба на наркотични вещества, а трима - на алкохол, млади хора, пили на екс.

Пожар. 

"24 Часа":

Отец Иван за пожара в приюта в Нови Хан: Видяхме се в чудо

"Запалихме камината долу вечерта. Да се затопли трапезарията, за да можем да отидем да вечеряме там и в 12 часа да посрещнем новата година. Всичко вървеше добре, камината си гореше долу. По едно време едно от децата ми викна да видя, че сградата гори. Като погледнах, пламъкът се издига на 3 метра", разказва пред "24 часа" отец Иван за пожара, възникнал в приюта му в Нови Хан. Инцидентът се е случил снощи, няма пострадали. Децата и живеещите там са били евакуирани навреме. "Много бързо е пламнало покрай комина, понеже нагоре не е мазан. Явно е имало мишки, които са се въртели и са направили дупки, в които са се натрупали сажди. Хвръкнала е искра и така се е запалило. От там се пали и покрива, понеже е от битова хартия се е запалил много бързо", смята той.

Европредседателство. 

"Монитор":

България поема председателството на ЕС

От 1 януари 2018 г., Република България за първи път ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз. Председателството се осъществява на ротационен принцип от всяка държава-членка за период от шест месеца. За да бъде гарантирана приемственост и последователност в работата на Съвета, е създадено "председателско трио", което изготвя 18-месечна работна програма. България ще си партнира в "триото" заедно с Естония и Австрия.

Основни приоритети на българското европредседателство са кохезионната политика, интегрирането на Западните Балкани, сигурността и стабилността, както и икономическият растеж с фокус върху единния цифров пазар.

В рамките на шестте месеца, през които страната ни ще изпълнява този ангажимент, са предвидени 299 събития - предимно в София, но също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Русе и други градове.

Цени. 

"24 Часа":

Вдигат заплати и пенсии, по-скъпи вода, цигари и газ

С по-високи заплати, вдигане на възрастта за пенсия и по-високи цени на водата и газа започва 2018 г.

Въпреки че данъците не се променят през тази година, има някои изменения, които засягат както хората, така и бизнеса. 

Те са основно за начините на деклариране и ползването на данъчни отстъпки.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини