4 училища в Хасково с временни директори, чакат се конкурси

4 училища в Хасково са с временно изпълняващи длъжността директори. Това са Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“, Спортното училище „Стефан Караджа“, Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” и ОУ „Шандор Петьофи“.

С най-дълг срок на управление е временният директор на Спортното - Силвия Тенчев, която пое школото през юни 2015 г. Временната шефка на ПМГ – Донка Маргаритова пък е начело на гимназията от септември 2016 г., Мариела Златева ръководи ПГДС от април 2017 г., а колежката й Антоанета Петрова оглави ремонтираното основно училище от август 2017 г.

С временни директори са общо 13 училища в областта, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева след запитване на Haskovo.net. Сред тях са ОУ „Христо Ботев“ в хасковското село Войводово, в община Харманли са 2 училища, в община Тополовград – 3, по едно има в общините Ивайловград и Тополовград, с временен шеф е и Центъра за специална образователна подкрепа в Свиленград.

В страната временните школски директори са около 150. Според запознати има области с по 20-30 временни директори.

Според закона за образованието временните училищни директори могат да заемат длъжността до обявяване на конкурс, но не повече от три години. Тъй като за някои от шефовете допустимият срок за управление изтича, от Министерството на образованието започнаха да готвят процедури за конкурси. В тази връзка са изискани справки от всички образователни управления в страната.

Някои от конкурсите в Хасково вероятно ще бъдат обявени още този месец, като приоритет ще бъдат школата с най-дълго управление на временни директори, поясни началникът на отдел в РУО-Хасково Иван Ванчев.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ри
    РиО на Мон корумпираните
    43 -7
    19:42, 4 яну 2018
    Колко е тарифата Боева- Иван Пнайотое и Мариела Златева вземаха по 5000 лева за директорско место а Вие? Обществена тайна известна на всички заинтерисовани !
    НАЙ НЕКАДЪРНИТЕ
    Милена Михайлова от М комфорт платила 7000 за да си купи местото
    Георги Славов от Механото- 5500 лева!
  • 2
    Ве
    Весо
    36 -5
    19:51, 4 яну 2018
    Кога ще махате белоглавия старец от ОУ Христо Смирненски ,че се ояде от рушвети.
  • 3
    87
    875690
    40 -1
    19:51, 4 яну 2018
    Г-жо Боева, а има такива, които много,много, много дълго са били на този пост. Няма ли за тях конкурс?
    Няма ли да има мандатност за тази длъжност? Знам,че това не зависи от вас но пък вие от РУО сте свръзката с министерството. Все по зле става в сферата на образованието и това до някъде идва от феодалните и деспотични ДИРЕКТОРИ и ЗАМДИРЕКТОРИ!
  • 4
    Na
    Nago Digo
    36 0
    00:11, 5 яну 2018
    Две години не могат избор на директор в училище да направят?!? Какви са тези конкурси, да не избират заселници за Марс?
  • 5
    Ko
    kovo
    23 -13
    09:33, 5 яну 2018
    Като дойдат БСП на власт(не дай Боже), много бързо правят конкурси и печелят техните членове, защото са "най-добри". Доколкото си спомням последните конкурси бяха при тяхното управление.
  • 6
    Го
    гост
    18 -1
    15:22, 5 яну 2018
    Последните конкурси бяха по времето на ГЕРБ: ГПЧЕ - Янев и в Дървото...
  • 7
    Ди
    Димо
    24 -3
    15:45, 5 яну 2018
    За Директорката на Спортното-Силвия Тенчева обратното броене започна! Добре се разбира от статията че от нея ще се започне! И ако има наглостта и арогантността да се кандидатира ще напомня че за 3 години учениците от 340 намаляха на 220 , закриха се баскетбола и бадминтона, пред закриване са тенис, бокс и щанги. От 220 ученика, с български етнос са 75 ученика! Тази година нямаме и прием! Господа управляващи от РУО и от Министерството на Спорта(За Спортното) страхувам се че закъсняхте! Само за 3 години политиката на Тенчева докара Спортното училище пред закриване!
  • 8
    Ко
    колега
    11 0
    13:08, 7 яну 2018
    Кога ще има конкурси за детските градини.При сливането на детските градини директорките бяха ли на конкурси?
  • 9
    Ко
    колега
    1 0
    08:25, 18 ное 2018
    Чакайте да съберат понякое левче,за да си платят местенцатата! А тези директори по ДГ и сега си плащат на хората от РУО- инаме нява да са там- Но пък и торкова ралотят по магазинчета ,а уж са в едната градина ,по лични работи и доноски - сега д другата градина- А за пенсионери да не говорим има ги в изобилие,за учители без специалности - още повече-Само сервитьори не са взели на работа- Но пък за сметка на това- шефката Светла Табакова е такава-
Последни новини