Димитровградчанин рисува върху фасадата на софийско училище

    Димитровградчанинът Живко Петков - Ларго украси фасадата на софийското 23-то СУ "Фредерик Жолио Кюри". С  помощта на аерограф върху нея вече е изобразен портрет на патрона на училището.

    Иинициатива тръгва от дванадесетокласници от столичното училище, които реализирали проект по предмета "Свят и личност".  Те решават, че това ще бъде лика на Фредерик Жолио Кюри, като по този начин искат да оставят спомен след завършването си. Учениците от 12 Б клас се свързали с Живко и той се съгласил да реализира идеята.

    "Смятаме, че по този начин ще оставим следа след нас и донякъде ще покажем благодарност към училището, което ни изгради като личности. През целия процес на изработка видяхме хиляди детски, слънчеви усмивки, които ни заобикаляха отвсякъде. Отворихме образа на училището ни още повече и оставихме една малка, но значителна следа след себе си", пишат авторите на проекта.

    Самоукият художник от Димитровград стана популярен през 2016 година с парка от стари автомобилни гуми зад блок №10 на бул."Ст.Стамболов" . Той е автор и на няколко портрета върху сградите на редица димитровградски училища - ОУ Хр.Смирненски" в Радиево, СУ "Л.Каравелов", СУ "Васил Левски", ПЕГ "Д-р Иван Богоров", ОУ "П.Славейков".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини