26 °C

Димитровградчанин рисува върху фасадата на софийско училище

Димитровградчанинът Живко Петков - Ларго украси фасадата на софийското 23-то СУ "Фредерик Жолио Кюри". С  помощта на аерограф върху нея вече е изобразен портрет на патрона на училището.

Иинициатива тръгва от дванадесетокласници от столичното училище, които реализирали проект по предмета "Свят и личност".  Те решават, че това ще бъде лика на Фредерик Жолио Кюри, като по този начин искат да оставят спомен след завършването си. Учениците от 12 Б клас се свързали с Живко и той се съгласил да реализира идеята.

"Смятаме, че по този начин ще оставим следа след нас и донякъде ще покажем благодарност към училището, което ни изгради като личности. През целия процес на изработка видяхме хиляди детски, слънчеви усмивки, които ни заобикаляха отвсякъде. Отворихме образа на училището ни още повече и оставихме една малка, но значителна следа след себе си", пишат авторите на проекта.

Самоукият художник от Димитровград стана популярен през 2016 година с парка от стари автомобилни гуми зад блок №10 на бул."Ст.Стамболов" . Той е автор и на няколко портрета върху сградите на редица димитровградски училища - ОУ Хр.Смирненски" в Радиево, СУ "Л.Каравелов", СУ "Васил Левски", ПЕГ "Д-р Иван Богоров", ОУ "П.Славейков".


Хороскоп за 23.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини