26 °C

Местят Зеленчуковия пазар северно от бившия магазин "Билла"

На улицата северно от бившия магазин "Билла" ще бъде изместен временно зеленчуковия пазар в Димитровград, съобщи пред журналисти днес кметът Иво Димов. Причината е ремонтът на пазара, за който Министерски съвет отпусна 1 520 000 лв. в края на 2017 година. Търговците ще останат до "Билла", докато дейностите се финализират. Срокът е 200 дни, а се очаква реконструкцията да започне през март.

Димов е провел среща с търговците там, за да ги запознае с детайли, свързани с проекта. Стана ясно, че хандбалната площадка до пазара ще бъде обособена като паркинг с 60 места. Предстои на сесия да бъде променено предназначението на терена, каза Димов. Отпада идеята за полуподмезен паркинг на това място.

Масите на търговците ще си останат там, където се намират и сега. Броят им обаче ще бъде намален. "В момента масите са 160, няма как да останат толкова. Ще се намалят с 30-40%", допълни кметът.

Като конструкция тържището ще бъде затворено и осъвременено с нови маси и осветление. Входът ще е от страната на театъра, а изходът - от страната на ПМГ "Иван Вазов". Освен маси, ще има и павилиони за продажба на хранителни продукти и цветя. Частните обекти покрай улицата до пазара ще останат на местата си.

Димов, заяви, че Общината умува върху нова методика за начина на разпределение на масите, като вероятно това ще е чрез търг. Очаква се и повишение и на наемите. Има вариант търговците и производителите да са с осигурени кантари, както и да има зона само за земеделски производители. Кафене и административна част допълват проекта.

"Надявам се да имаме едно добро и фукционално съоръожение на ул."Елин Пелин", което да обслужва търговци и клиенти", каза още кметът..


7 Коментара

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини