Мерил Стрийп, Том Хенкс и филмът на Спилбърг получиха наградите на кинокритиците

Националният съвет на кинокритиците връчи годишните си награди на гала вечеря в Ню Йорк. "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг с Мерил Стрийп и Том Ханкс в главните роли бе в центъра не вечерта, която не се предава директно или на запис.

"The Post" ("Вестник на властта") беше обявен за филм на годината от организацията в края на 2017, но не спечели нито една награда "Златен глобус" и не бе сред номинациите на БАФТА, британският еквивалент на Оскарите.

Мерил Стрийп, получи ​приза за най-добра актриса за ролята си във "Вестник на властта". Тя не пропусна да засегне горещите теми за сексуалното насилие над жени и неравноправието между половете във филмовата индустрия. Стрийп заяви все пак, че въпреки всичко обича представителите на силния пол и е благодарна на всички мъже, които са били нейни ментори. 

Представяйки Мерил Стрийп, Робърт де Ниро произнесе гневна тирада, пълна с обиди към президента Доналд Тръмп. Тя беше посрещната с аплодисменти.

Том Ханкс получи приза за най-добър актьор. Той бе представен от Тина Фей като "национално съкровище, от което президентът скоро ще пожелае да извлича нефт". 

Режисьорът Стивън Спилбърг, приемайки топ отличието за най-добър филм за "Вестник на властта", говори за борбата за свободно слово. 

"Исках да направя нещо повече от това да стоя у дома пред телевизора и да се оплаквам на близките си от случващото се в страната ни", обясни той решението си да заснеме продукция, която засяга тази тема,

Холивуд е в разгара на сезона наградите, кулнимацията на който е юбилейната 90-а церемония по връчването на Оскарите на 4 март в Лос Анжелис.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини