26 °C

Младежът, който създаде най-доброто българско приложение

„Целта ми е всеки човек по света да може да защити зрението си и безплатно“, казва 22-годишният Даниел Георгиев. Той създава може би най-доброто решение в света, което предпазва очите от вредните лъчи на монитора - приложението Iris.

Iris е един от най-популярните български софтуери. Съвместим е с почти всички операционни системи. Може да се инсталира на таблет или телефон. Даниел Георгиев го създава, когато започнал да има проблеми с очите, работеика на два монитора. Днес приложението му Iris се ползва от над 2 милиона потребители, в повече от 180 държави.. Данияел възнамерява  да усъвършенства все повече Iris и не мисли да го продава.

Този млад българин успява успешно да се реализира в България, въпреки трудностите, които се изпречват на пътя му.. Наистина в началото той взел трудно решение - напуснал работа и прекъснал следването си, за да развива проекта си.

„Когато харесваш това, което правиш си щастлив, а това е възможно, като рискуваш. Може началото да е малко неприятно, но определено си заслужава“, казва предприемачът.

Освен с програмиране, Даниел се занимава активно със спорт. Години наред е тренирал гребане, бил е националния отбор и е участвал в световно първенство. В свободното си време  се забавлява с приятелите си,  кара мотор и танцува салса с пприятелката си.

Всеки, който желае може да изтегли приложението Iris от тук!


Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини