Facebook въвежда голяма промяна

Американската компания Facebook обяви, че въвежда голяма промяна в ползваната от над два милиарда потребители едноименна социална мрежа.
 
Занапред в основната рубрика "Новини" (News Feed) ще се отдава предимство на снимки и публикации на семейството и приятелите, за сметка на съдържанието, публикувано от търговски марки, медии, известни личности и други страници, освен ако то не бъде подсилено под формата на реклама, съобщиха Ройтерс и Франс прес.
 
Това е най-голямата стратегическа реформа на съдържанието през последните години в социалната мрежа. Нейният алгоритъм досега приоритизираше съдържание, което сложните й компютърни алгоритми преценяваха, че ще провокира потребителя да хареса или коментира.
 
Марк Зукърбърг, 33-годишният съосновател на компанията, написа вчера в профила си, че целта вече не е такава и вместо това Facebook ще помага на потребителите си да имат "по-смислени социални контакти".

"Когато въведем това, ще виждате по-малко публикации на фирми, марки и медии", каза той.
 
Facebook и конкурентните му социални мрежи бяха залети от критики, че техните продукти засилват възгледите на потребителите по социални и политически въпроси. Компанията бе разкритикувана, че алгоритмите ѝ може да са отдали приоритет на подвеждащи новини и неверни информации и по този начин е било повлияно на президентските избори в САЩ през 2016 г.
 
Промените няма да засегнат рекламите и вероятно ще нанесат удар върху бизнеси, които искат да се популяризират, без да плащат за реклама, отбеляза Асошиейтед прес.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    следователно
    2 0
    14:31, 12 яну 2018
    Следователно Фейсбук ще бъде залят от фалшиви новини.Който плаща там, неговите статии ще се появяват!Какво ви говори това!Политическите партии ще се промъкват между вашите снимки на дечица и близки!Е, това е откровенно печалбарство, но сами си направете изводите!
Последни новини