Питейната вода във Върбица, Сталево и Светлина - с естествен уран над нормите

В три димитровградски села -  Върбица, Сталево и Светлина остава ограничението за употреба на питейна вода заради наличие на естествен уран над допустимите норми. Това информират от Регионалната здравна инспекция в Хасково след получени протоколи от контролни изследвания на ВиК-Димитровград.

От Здравната инспекция препоръчват да продължи осигуряването на вода за питейни нужди за тези села с водоноски. От РЗИ следят за наличието на естествен уран над нормите в питейната вода на тези села и при промяна ще уведомяват населението.

Припомняме, че през май месец  миналата година за общо 11 населени места в димитровградско бе установено, че имат уран във водата над допуснитиме норми. За голяма част от тях забраната за ползване отпадна през летните месеци.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    3 0
    20:32, 12 яну 2018
    За с. Светлина и с. Сталево няма издадено разрешение за водоползване. Няма учредена санитарно-охранителна зона. Как РЗИ и Басейнова дирекция разрешават водоползването от тези помпени станции като няма проект и изследване на водите в СОЗ. В и К представят разрешително с изтекъл срок на годност. Какви инспектори от РЗИ и БД проверяват всичко това или са партийни функционери на ГЕРБ и всичко се потулва. Както се потули купеното удостоверение на управителя-монтажник на В и К. Неуки хора управляват това В и К! После се чудим защо водата е негодна, а се доставя от В и К. Не разбират от Генерален план по В и К и не го и спазват. Но какво правят контролните органи. Сигурно и те са като тези от В и К. Гарван гарвану око не вади.Такава простотия е обхванало всичко. Навсякъде с купени дипломи и свидетелства. Къде е прокуратурата?

Случаен виц

Последни новини