Мъж преби приятелката си до смърт

Изображение 1 от 5

    Жена на средна възраст е починала от побой. По неофициална информация става въпрос за домашно насилиe. 38-годишната Тони била пребита до смърт от мъжа, с когото живее на съпружески начaла. Драмата се е разиграла в неделя на ул.“Щерю Вапцаров“ 2-4 в Хасково.

    Врата на апартамента на петия етаж е запечатана. Съседи разказват, че в жилището живее Борислав, той дели апартамента от година-две с жената, с която са двойка на съпружески начала.

    Партньорката му е била жестоко бита вчера от него и издъхнала на място. Сигналът за инцидента подал около 10.30 часа самият Борислав на спешния телефон. Дошлите на адреса медици констатирали смъртта. Назначената аутопсия, потвърдила насилствената смърт, вследствие от нанесен побой.

    Изясняват се обстоятелствата, предизвикали жестоката агресия и мотива, отключил насилието. От свои източници Haskovo.net разбра, че пред полицаите Борислав Вълков разказал, че скарването тръгнало в събота вечерта от спор за високата музика, за която Антоанета му направила забележка, а след това го изритала с крак в главата. За да се защити Борислав разказал, че я е изблъскъл, но тя се ударила лошо в стената. По-късно се оплакала, че я боли главата, било обаче късно и оставили за сутринта прегледа при лекар. Когато се събудил Борислав, се оказало, че вече е фатално късно за това.

    61-годишният мъж е задържан, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Според полицията до драмата се стигнало след пиянски запой. След скандал двамата са се скарали и дори са си разменили крошета.

    По случая е образувано досъдебно производство за смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено причинена телесна повреда.

    Съседи разказаха, че мъжът често стигал до ексцесии. Чували се и друг път викове от апартамента му. Комшия на Борислав дори е виждал с очите си, че когато се ядоса е хвърлял столове от терасата на 5-я етаж. Съседи твърдят, че побойникът има психично заболяване и дори лежал в Приходиспансера в Болярово.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (38)

    • 1
      00
      001
      64 -6
      10:59, 15 яну 2018
      Ани не знам дали има някой който може да напише тази статия по-неграмотно от теб!!!!!!!!!!!
    • 2
      In
      ina
      49 -5
      11:01, 15 яну 2018
      Защо всички хора се затваря в къщите си и апартаментите си и никой за никой не го е грижа? До къде се стига с това безразличие и оказване на навременна помощ? Ако тези съседи са подали по-рано сигнал, тази жена можеше да е пребита, но поне жива!
      • Съ
        Съседка
        53 -3
        11:32, 15 яну 2018
        Жалби сме подавали,но законите в нашата ,,мила родина,,са такива
      • Га
        Галя
        51 -3
        11:50, 15 яну 2018
        Да. Прави сте, че и полицаите не хаят за хората. И игнорират жалбите. Наскоро един изрод уби приятелката си. А срещу него са били подадени доста жалби за тормоз и заплахи. Накрая той я уби. " Едва след смъртта на младата жена обаче стана ясно, че петима прокурори и няколко служители на МВР са подминали жалбите за заплахи и тормоз, подадени срещу Стефан от бившата му съпруга Благовеста." Нали сега увеличиха заплатите на МВР и си траят...
      • Ст
        Странен
        4 -2
        21:50, 15 яну 2018
        Какво общо има жалбата сс ъс сигнала? Оплакало се от шума..... Не се оплакали, че я бие...
    • 3
      Га
      Галя
      55 -3
      11:07, 15 яну 2018
      Със сигурност съседите са чували и че преди я бие и малтретира!
      При такива ситуации - те мълчат и си траят.
      Чуят ли обаче пикантерии -не спират да те обсъждат до входа...
      Какви сте изроди станали бе хора?! Осъзнайте се! Не бъдете безразлични... Поне анонимно подайте сигнал в полицията.
      Бас държа , че докато са чупили и са викали, сте затихвали звука на тв само и само да слушате сеир... :( В каква страна живеем.:(
      А това, че е бил в Болярово = да не го оправдава. Нека си понесе последствията като адекватен човек. Доживот и да не се прави на луд! !
      • Не
        Незапознат
        15 -3
        14:25, 15 яну 2018
        Всички са изроди а само вие сте радетелка за справедливост но с розови очила.Свалете ги и тогава давайте определения.Обърнете внимание какво ви казва Съседка!Не четете само механично и под влияние на чувства да съдите подред!Колкото и жалби да има докато не има някакво извършено престъпление или поне медицинско с което да се докаже телесна повреда законово нищо не може да му се направи.Най много при кварталният да даде писмени обяснения какво и как подкрепено с някакво обещание.Но за това трябва да има жалба в писмен вид от Съседка например.Защото ако няма и не желае да пише каквото и да е ще каже гледай си работата на полицая и толкова.Но и да има трябва да има потвърждение и от жертвата по законов ред.Това в повечето случаи по една или друга причина не става и идва момент в който вече късно.С една дума виновна си е въпросната жена на средна възраст.Трябвало е да го напусне или пък ако апартамента е на нея да го изгони като мръсно куче.Да предприеме мерки с които да се защити а не караниците и виковете да са такова ежедневие че съседите да спрат да обръщат внимание.Това не е безразличие за тях а обикновено всекидневие.Законово не може нищо да се направи,потърпевшата също нехае за себе си пък и който говори никой не го слуша.Това е положението без розови очила.Имате ли желание отново да ги сложите?
      • Мн
        много удобно
        41 -3
        14:37, 15 яну 2018
        От няколко дни вече разбрахме със сигурност че е много важно на полицията да и е удобно.Толкова много те разпитват като ти откраднат нещо и толкова много, ама много пъти те тормозят че човек си прави извода - По добре друг път изобщо да не се обаждам, те и без това нищо не разкриват, само мене ме разкатават.И така нашата полиция отчита намаляне на броя на престъпленията.Истината - Престъпленията не намалят, ами на хората им писва и вече не търсят полицията за да се оплачат.Кажете ми каква е ползата от нашата полиция?Според вас няма смисъл да се казва че някой е опасен докато не се случи беля!Ами ето тази жена е претрепана.Ами можеше да бъде жива ако за полицията това имаше значение.Ама ще ми кажете - Такива са законите.Ами да ги променят тези закони за да защитават хората.Вие вече така сте изметнали цялата система, че имате начини да се оправдавате.Нали гледате по филмите какво прави американската полиция - бебето плаче и комшиите се оплакват на полицията и полицията отива да провери случая и не излиза докато не види майката и бебето че са наред! Да не мислите че сте полиция.Вие сте шайка престъпници, които заработват допълнително и нищо друго не ги интересува.Срам
      • А.
        А.В.
        35 -5
        15:01, 15 яну 2018
        Само да уточня, че законите не ги пише полицията а депутатите в парламента, които вие мрънкащите ги избирате.
      • Ст
        Странен
        4 -1
        21:53, 15 яну 2018
        Много филми гледаш
    • 4
      Па
      Пантето
      29 0
      12:12, 15 яну 2018
      Борьо е един от първите бракониери по язовирите.Лежал е 3 мес.в затвора.С лошо пиянство,заради което жена му Бинчето го напусна.Имаше страхотен бизнес,но алкохола го провали.През последните години превъртя и май е пенсионер по болест.Две проститутки -майка и дъщеря рускини също се подвизаваха при него.Да си бере гайлето
    • 5
      Ба
      Бай Йох
      15 -2
      12:34, 15 яну 2018
      Твърдението ви в статията, че криминалистите били образували досъдебно производство, е невярно.
    • 6
      56
      566
      15 -8
      13:25, 15 яну 2018
      Галя,един от съседите е Здравко Русев ,който живее срещу него.Но какво очакваш от човек ,който е превърнал апартамента си в телевизионен сервиз,без да има фирма,без да плаща данъци,и изобщо не му пука от нищо.Думата темерут за него е в умален вариант.Ако чакаш такива като него да пуснат сигнал,със сигурност няма да го дочакаш.
      • Не
        Незапознат
        7 -6
        14:29, 15 яну 2018
        То точната дума би била електронно бунище но както и да е.Не знам дали някой го използва още като сервиз но хора разни има с разни идеали.
    • 7
      Ха
      Хасковооо
      13 -2
      13:50, 15 яну 2018
      Защо не пишете пълните имана ...коя е пострадалата жена ? Кажете име и фамилия
    • 8
      Ех
      ех как го каза
      12 -1
      15:20, 15 яну 2018
      Ти не гласуваш ли? Всички гласуваме, но те правят каквото си искат, а по време на избори само ЛЪЖАТ!Нека да ти кажа - Хората искат да имат доверие на полицията и тя да им помага.Искат тя да хваща престъпниците.Искат да събира достатъчно доказателства за да ги наказват.Хората искат добри прокурори и мъдри управници.С една дума хората не искат тези управляващи, нито пък която и да е от съществуващите политически сили.Хората искат и вече много го искат.И колкото по не го разбират някои хора толкова по бързо ще си тръгнат от властта.Аз знам че и повечето хора от полицията го искат.Ние сме един народ и всички сме подложени на унижението да ни смятат за животни.Затова аз подкрепям полицаите когато искат увеличение на заплатите, но и полицаите трябва да подкрепят хората и да ги защитават.Така стоят нещата, ние всички заедно сме народа!
    • 9
      Съ
      Съседка
      18 -5
      15:37, 15 яну 2018
      Не пишете свободни съчинения!!!!Полицията си вършеше работата винаги до сега по повод жалбите на входа,но съда липсваше в схемата поради ,,,законите,, в България! Казано в прав текст беше ни казано,,Ако стане най-лошото можем да влезем в апартамента,но сега само с разрешението на дежурният съдия/към момент на жалбата/а съдията не разреши тогава да го извадят принудително сиреч да РАЗБИЯТ ВРАТАТА И ДА ГО ИЗВАДЯТ ОТ АПАРТАМЕНТА Такива са законите(трябва смърт) А пои повод имената на жертвата ЕДНА ОТ НАС.
      • Ал
        алоооу съседката
        6 -3
        16:41, 15 яну 2018
        Кой пише свободни съчинения сега?Кое е важното - Да се спаси човешки живот или да се спази закона? Ти разсъждаваш ли изобщо?Закона бил такъв, не им пука.ВАЖЕН Е ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ!!!Законите се пишат заради хората.Кой ти е казал че трябва да спазиш първо закона и да пренебрегнеш човешкия живот?Това което повтаря полицията е ОПРАВДАНИЕ.Набийте си го в главата - Имаме полиция за да помага в такива случай, явно нямаме добри закони.Това не значи че трябва да си скриваме главата в пясъка и да се оправдаваме със законите, нали?Полицията трябва да служи на хората, а не да си намира оправдание че закона не позволява да се намесят.Протестирайте пред началниците, искайте промяна на закона.Призовете хората да ви подкрепят и тогава всички ще обичат полицията!
    • 10
      Bl
      blabla
      22 -2
      15:38, 15 яну 2018
      Грозна картина. В този град е станало страшно. Всеки се е затворил , не контактува, не излиза. Изобщо страшна работа.
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        13 -20
        17:03, 15 яну 2018
        Истанбулската конвенция има за цел на първо място... Виж коментара
    • 11
      Гр
      Гриша
      12 -2
      17:14, 15 яну 2018
      За каква истанбулска конвенция ми говорите.Двамата са се запознали в психиатричната клиника за лечение в гр.Кърджали.Лекувани и за алкохолизъм и псих.заболявания.Пускани да се долекуват по домовете си,но те се събрали и ето на .... излекували са се.Борката с този алкохол и бракониерството си опропасти живота.Пантата по-горе в коментара си е на пълно прав.
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        14 -2
        17:37, 15 яну 2018
        А тя,щом е психично болна жена не е човек ли!?.......Да я пребият като животно и да няма кой да я защити ли!?!!!!....Що за извратена логика.!!!!!!!!
    • 12
      Бс
      БСПар
      12 -4
      17:19, 15 яну 2018
      Много моля. Без ГЕРБерски лъжи. На заседание Националният съвет на БСП от 13.01 прие позиция за неподкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция.Доказателството е на нашата ФБ страница, и личната страница на Корнелия Нинова.
    • 13
      🇧🇬
      🇧🇬
      5 -8
      17:31, 15 яну 2018
      Ратификацията се използва за придаване на юридическа сила на международен договор или на конституция на федерация или конфедерация. Тя се явява един от способите за изразяване на съгласие и обвързаност с договора, за което служат подпис и печат........Сиреч: БСП не искат да ратифицират(да узаконят) конвенцията за защита на жените...А ти,както и твоята БСП нещо не си в час.
      • Бс
        БСПар
        6 -2
        17:59, 15 яну 2018
        И всичкото това „да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие“ не е ли залегнало в НПК, в нашето законодателство. Това е параван, за да се прокарат еднополовите бракове, третия пол и т. н., който са в силен разрес със Светото Православие.
    • 14
      Ан
      ана
      6 -1
      18:05, 15 яну 2018
      Съседите ако са били малко по-човечни, щяха като чуят скандала да звънят в полицията, и може би нямаше да се стигне до смърт! И без да ми излизат с оправдания, че били подавали жалби, проверете бе от хасково. нет!!! Имали ли подадени жалби?? Но това е, всеки се е скрил в своята панелна кутийка и гледа сеир.. после държавата виновна...Хората трябва да си променят мисленето и тогава ще се оправят нещата!!
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        4 -7
        18:24, 15 яну 2018
        Към БСПар--------Първо:никъде в конвенцията не се споменава израза трети пол.....Второ:Евросъюзът има за цел да оеднакви юридическите правила по отношение на насилието.....Трето:Православието в момента е заместител на болшевизма(все с нещо трябва да бъдат заблуждавани масите).....и четвърто:.....Не ви подхожда на БСП-арите(бивши комуняги) да говорите за свето православие,религия и вяра........Нали вашият Господ допреди 29 години беше най- известния сифилистик на планетата Ленин...Та забранявахте и в църкви да влизаме.
      • Къ
        към BG
        4 -2
        20:48, 15 яну 2018
        Първо- ти си я чел ли си Истанбулската конвенция за да знаеш какво пише и какво не ? Второ като си толкова компетентен по всички теми кажи колко комуняги има в останалите партии
    • 15
      Дя
      ДЯДО МРАЗ
      6 0
      18:16, 15 яну 2018
      Що си чишите езиците бе АРКАДАШЛАР Всичко това е плод на МАНТАЛИТЕТА на БЪЛГАРИНА Той не се променя за година две и зависи от много неща
    • 16
      Бс
      БСПар
      8 -5
      18:35, 15 яну 2018
      Виж какво ГЕРБерски цървул. Аз може и да не съм от най-вярващите, но хората който четат коментарите СА, и са длъжни да знаят истината.
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        3 -8
        19:01, 15 яну 2018
        Коя истина бе...червената ,,истина"ли,дето я насаж... Виж коментара
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        4 -9
        19:05, 15 яну 2018
        Не е зле да вземеш малко да се образоваш, чук неща... Виж коментара
      • Къ
        към BG
        5 0
        20:54, 15 яну 2018
        Колко хора от партията Ви имат червени книжки на БКП кажи ?
    • 17
      Не
      Незапознат до BG
      5 -1
      19:12, 15 яну 2018
      Какво сте се хванали за Истамбулската Конвенция?В нея няма нищо което го няма в българскaта Конституция и закони.Подписването или не подписването и няма да ги направи действащи.Но там има текстове които биха довели от нужда за промяната и макар не като цяло.Конвенцията е над националното законодателство.В самото си начало тя има дефиниции на основните понятия които биха изкоренили традициите и културата не само на нас но и на други нации.За пол например излиза че вие аз или някой друг не е важно какво има между краката а как всеки от нас се чувства в ''...социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики...''в живота.Има си норми на поведения които не се нуждаят от конвенция.А за нарушаването им във всяка държава си има закони.При нас проблемът е че са не дейsтващи а пък ги има.
    • 18
      За
      Запознат
      5 -4
      20:02, 15 яну 2018
      Само за информация...ако тъй оспорваната напоследък Истанбулска конвенция беше факт, то сега със сигурност жената нямаше да бъде мъртва! Полицията щеше да има право да влезе, преди да се е случило най-лошото, само на база подаден сигнал от съседите, а съда можеше да осъди извършителя без да чака показанията на жертвата... Ей такива едни простички, но ефективни нещица биха се променили въз основа на тази конвенция...Четирите жени, които бяха убити през последите месеци щяха да са още живи, тях Конституцията и този измислен трети пол обаче не можаха да ги спасят ...
      • Не
        Незапознат
        2 0
        21:44, 15 яну 2018
        Това според мен е една утопична ваша вяра базирана на идеално общество изобразяваща един желан свят различен от съществуващият.Няма лошо в това.Но приложена за нашата действителност ще донесе много повече вреда отколкото да приемем че сте прав за спасяването на този живот.Само на база подаден сигнал от съседите, а съда да може да осъди извършителя без да чака показанията на жертвата ще повлече масови злоупотреби като на тези никой нищо няма да може да им направи.Пък и ще е и правен абсурд в една република.
    • 19
      Ру
      Руми
      2 0
      06:58, 16 яну 2018
      А някой дава ли си сметка,че за да го арестуват този човек,жертвата трябва да се оплаче.За съжаление това е бил начинът им на живот.И да отиде полиция на адреса какво ще стане,ако жената каже че нищо не е станало?r
    • 20
      Зо
      Зорница
      1 0
      12:25, 16 яну 2018
      За тази цел има създадени Центрове за защита от домашно насилие. Ако беше потърсила помощ от тях, може би нямаше да се стигне до там.
    Последни новини