Престъпления като убийството на Петър Христов обикновено остават неразкрити

"Не вярвам убийството да бъде разкрито. Подобен тип престъпления обикновено остават неразкрити." Това заяви в ефира на bTV бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Димо Гяуров, относно убийството на бизнесмена Петър Христов.

Не председателството на ЕС е провокирало убийството на Христов, смята Гяуров. Той не вярва убийството на бизнесмена да е свързано с европредседателството ни. Не вижда и връзка между покушението и властта. Според него мотив за престъплението е провокирано от бизнес интереси, сблъсък на интереси, от желание за отмъщение, зави Гяуров.

На въпрос намира ли за възможно убийството на Христов да е поръчано от затвора, Гяуров обясни, че не е изключено, но е малко вероятно това да е причината. Хипотезата Георги Вълев от "Килърите", който е в затвора за убийство, да е "поръчал" Петър Христов не се изключва и според главния секретар на МВР Младен Маринов, който вчера заяви по темата, че се работи по всички варианти.

Той изтъкна опасенията си, че служителите на МВР са демотивирани. Никой не вярвал в амбицията на полицаите да работят.

Бизнесменът Петър Христов беше показбо разстрелян на 8 януари пред офиса си в столични квартал "Манастирски ливади", на улица "Ралевица". Бизнесменът получи осем куршума в гърдите, а последният е бил фатален. Впоследствие стана ясно, че Христов е застрелян с професионално оръжие - чешки картечен пистолет "Скорпион". В района на убийството видеокамерите на са работили.

Той коментира и шесторното убийство в Нови Искър. "Така и не стана ясно как се изясни, че Росен Ангелов е искал жената да участва в обирите, които е замислял", каза той. Припомняме на последния брифинг от прокуратурата съобщиха, че Кети Кюгова е почиствала домове на богати софянци, а Росен АНгелов е искал кодовете за алармите, за да ги ограби.

За убиеца Росен Ангелов Гяуров каза: "Няма да се изненадам, ако не е сам - ако има съучастник".

Проблемът по думите на Гяуров е, че Ангелов е открит в дома, в който преди девет години е извършено блудството. Това означава, че той нито се е крил, нито е бил търсен.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    защо
    4 0
    12:42, 15 яну 2018
    Аз ли само не разбирам защо наричат "бизнесмени" хора които правят бизнес с други хора които си разчистват по този начин сметките.Кажете си го направо -този човек беше мутра!Защо го наричате бизнесмен?Защото е опитал да си изсветли бизнеса и в крайна сметка е успял.Как става така в тази държава че мутрите си изсветляват бизнеса.На всичкото отгоре този беше политически приятел с всички партии които бяха на власт.Той си беше мутра.Когато обаче Герб си говорят добре с такъв човек това дава съвсем ясен сигнал на обществото!Някой вярва ли че ще разкрият това убийство, не разбира се.Ние като държава притежаваме всички атрибути проформа да изглеждаме така.Но това е само проформа.Ние реално не сме държава.Ние сме някаква структура, която е в услуга на всякакви измамници. И това е така защото правосъдието липсва.Оправете правосъдието и всичко ще си отиде на мястото.Ако то си е на мястото престъпниците ще са в затвора и корумпираните няма да правят каквото си искат защото ще ги е страх че и те ще идат там.Уважаеми съграждани,съдебната ни система и прокуратурата са виновни за всичките ни беди.Те не могат да удържат на политиците.Каква е тази независима съдебна система.Тя е изцяло зависима от политиците.От тук нататък всички протести пред съда и прокуратурата!
Последни новини