Микяй Наим - спортист на 2017 година в Димитровград

    Спортист на 2017 година в община Димитровград е борецът  Микяй Наим от спортен клуб по борба “Димитровград”. Треньорът на борците Салим Наим отново оглави класацията за „Треньор на годината“ в Димитровград. Това стана ясно по време на церемонията за определяне на най-добрите спортисти за миналата година. Втори в класацията за най-добър спортист е също борец - миналогодишният победител Димитър Иванов, а трета- Виктория Бобева, също от борцовия клуб. Отличените борци не присъстваха на церемонията и не получиха наградите си лично, тъй като са на а лагери с националните отбори.

    В раздела за детско-юношески спорт борбата също оглави класацията. Първи е Димитър Тодоров- втори на Европейското по борба за кадети, шампион на България, 10-ти на Европейското, втори на Балканското първенство, с призови места от редица международни турнири.
    В класацията следват: Рухан Расим (борба), Никола Балев (“Бугари”), Иван Бадавров (борба), Борис Нондов (карате), Диана Сарафова (СК“Младост”), Денислав Иванов (СК“Бугари”), Габриела Златкова (ВК“Раковски”), Мария Никова (СК“Младост”) и Даниел Чакъров (СК“Бугари”).

    За пръв път тази година бе връчен приз „Отбор на годината". Той бе присъден на волейболен клуб “Раковски”, който стана вицешампион на България в Националната волейболна лига – жени. Тимът бе награден от кмета Иво Димов. В класацията „Треньор на годината“ второто място бе за за Гочо Гочев от Спортен клуб “Бугари” джудо и джу-джицу, а трета е Ваня Соколова от Волейболен клуб “Раковски”.

    Призът за “Дългогодишен принос в областта на спорта” заслужи създателят на клуба по карате „Киокушин“ Никола Тутанов Преди 20 години благодарение на него Димитровград е от първите в България градове, в който започва да се тренира карате киокушин. Под негово ръководство са  излезли многобройни шампиони и национални състезатели, които представят достойно България и Димитровград на Световни, Европейски и международни първенства, отчетоха от общината. Тутанов също не успя да получи наградата си лично, тъй като бе в чужбина.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ст
      Станко
      3 -2
      16:37, 19 яну 2018
      Браво на Микяй и цялата школа, която изгражда шампиони! Обаче не за първа година отсъства от церемонията и без да бъда груб ще каже че е редно да я уважи поне един път...да, лагерът е важен, но и уважението към димитровградчани и спортната общественот е важно. Нищо лично!
    Последни новини