Смъртта на Тесла и мистериозното изчезване на част от архива му в нов сериал (трейлър)

Новата поредица на Discovery Channel „Тесла: Разсекретено“ с премиера на 27-и януари от 22:00 ч. се впуска в търсене на отговори на въпроси около смъртта на великия изобретател и представя едно от най-опасните изобретения на Тесла – „Лъчът на смъртта“.

Дали Никола Тесла е изобретил едно от първите оръжия на масовото унищожение и дали е бил убит именно заради това? През 1943 г., е бил открит мъртъв в хотелска стая, като сейфът му е бил счупен, а изследването му – изчезнало.

През 2016, ФБР разсекрети 250 документа, даващи ясен поглед над последната работа на Тесла преди смъртта му. Тези файлове разкриват нова информация за оръжие, измислено от него и наречено ‘‘Лъчът на смъртта‘‘, и показват, че световните сили, включително Съединените американски щати, Съветският съюз и Осемте сили са били силно заинтересовани от изобретението. 

В „Тесла: Разсекретено“, военният следовател Джак Мърфи и историкът на Тесла - Камерън Принс, се впускат в обиколка на света, търсейки информация за нововъведенията на изобретателя и за изследването, изчезнало от сейфа му. От последната лаборатория на Тесла в Шореам, Ню Йорк на Лонг Айлънд, през първата му такава в Колорадо, до родината му – Сърбия, екипът търси липсващи документи и нови данни за да се опита да разбере повече за ‘‘Лъчът на смъртта‘‘ на новатора.

Мърфи и Принс интервюират широк кръг от хора, включително и най-близкият жив роднина на Тесла. В Сърбия, екипът открива документи, които ще променят мирогледа на света за Тесла и оръжието му. Дълбоко в архивите, екипът изследва невиждани досега ръкописни скици и изчисления за „Лъчът на смъртта“ – допълнени от самият Тесла.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини