Заради грипа спират женски консултации и плановите операции в Димитровград

От 23 януари до 28 януари включително в община Димитровград спират работа детските, женските консултации, профилактичните  имунизации и реимунизации и профилактичните прегледи. Причината е завишения брой болни от грип и остри респираторни заболявания, информират от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

От там не са предоставили актуална информация за заболеваемостта от грип в общината през последната седмица. За същия период - 23- 28 януари се спират и плановите операции и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията община Димитровград. 

Към момента няма обявена грипна епидемия в община Димитровград. Няма и информация за евентуална грипна ваканция за учениците. Това може да се случи след издадено от Здравната инспекция предписание, което да се вземе предвид от Регионалното управление на образованието в Хасково.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    родител
    4 0
    15:48, 22 яну 2018
    Защо не обявят грипна епидемия и ваканция, че децата масово са болни в училищата в Димитровград... какво чакат - да се достигне някаква цифра... инспекторт и РЗИ вземете се в ръце, става дума за здравето на децата, бюрократи!
Последни новини