Условна присъда и солидна глоба за кмета на Чепеларе, призната е за виновна за обида и клевета на длъжностно лице

Чепеларският районен съд произнесе вчера първата си присъда за новата 2018 г., с която е осъдена кметицата на общината Славка Чакърова.

Присъдата е по наказателното дело от частен характер, а кметицата е призната за виновна за публична обида на шефката на Общинския съвет Росица Черпокова. Разправията между двете се разгоряла на 22 януари миналата година по време на заседание на общинския съвет. Съдът реши, че в качеството си на длъжностно лице - Кмет на Община Чепеларе, Чакърова е нанесла публично обида на друго длъжностно лице - Росица Черпокова в качеството ѝ на Председател на Общински съвет.

По време на скандалните дебати кметицата е казала унизителните за честта и достойнството на Росица Черпокова думи и изрази, че е станала Председател на Общинския съвет „със задкулисни сделки и плащане под масата“. Предвид чистото съдебно минало на чепеларската кметица Съдът постанови условна присъда. Наложена ѝ е административна санкция в размер на 1200 лева в полза на държавата. Отделно Славка Чакърова е осъдена да заплати на Росица Черпокова 1000 лева, като обезщетението е за претърпените неимуществени вреди и нанесената ѝ обида. В тежест на осъдената са и направените от тъжителката 1 290 лева разноски по делото. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини