Ремонтират улици, детски площадки и 4 надлеза с близо 5 милиона лева

Зам. -кметът инж. Мариана Цекова представи днес проекта, по който с почти 5млн. лв. Ще се извърши ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки. Проектът е за подобряване на градска среда на Смолян и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014–2020.

Целта е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез благоустрояване на физическата среда в града. Ще бъдат изпълнени дейности по изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих – детска площадка, пешеходна алея и 4 надлеза, ще се реконструира улична мрежа, като интервенциите при всички обекти, включени в проекта, предвиждат създаване на достъпна архитектурна среда.

В проекта са включени реконструкциите на улиците „Спортна“, „Беклийца“, „Евридика“ и „Зорница“. Предвиждат се рехабилитация и ремонт на надлез над бул. България /от МБАЛ „д-р Братан Шукеров“ до „ЛИДЛ“/, рехабилитация и ремонт на надлез над бул. България /от Община Смолян до х-л „Смолян“/, рехабилитация и ремонт на надлез над ул. Дичо Петров /до Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“/, рехабилитация и ремонт на надлез над ул. арх. Петър Петров /зад общината/.

 По проекта ще бъде изградена пешеходна връзка /стълбище/ от ул. „Снежанка“ до ул. „Добруджа“ в Смолян, както и и изграждане и възстановяване на детската площадка над автогарата в града. Общата стойност на проекта е 4 772 320, 46 лв. , от които 4 056 472, 39 лв. европейско финансиране чрез ЕФРР и 715 848, 07 лв. национално съфинансиране. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 22. 12. 2016 г. и е с продължителност до 22. 06. 2019 г.

СмолянБГвести.нет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини