Проверка законни ли са местата за настаняване у нас, регистрирани в Booking

Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване у нас, които са в Booking, са регистрирани по Закона за туризма. Това съобщи министър Николина Ангелкова след работната си среща с Петер Лохбийлер, директор на „Публични дейности“ към booking.com, която се състоя в рамките на Световния икономически форум в швейцарския град Давос.

10 000 са местата за настаняване от България в мрежата на Booking. Сайтът помага на бизнеса да предлага продуктите си, а на потребителите да търсят и избират лесно къде да отседнат, разчитайки на винаги коректна информация, заяви министърът. И допълни, че това улеснява хората да опознават света, на бизнеса да подобрява продукта си, а на нас да рекламираме България като конкурентна и интересна дестинация.

Двамата събеседници са се договорили и за взаимно предоставяне на информация за нелоялна конкуренция.

Сред основните теми на разговора са били и възможностите за инвестиции в България. Министър Ангелкова е представила на събеседника си изгодните условия за вложения в сектор туризъм, които страната ни предлага. „Важно предимство на България в тази сфера е ниският данък. Туризмът има и важен принос за икономиката“, коментира министърът. И посочи, че приходите в сектора за 11-те месеца на 2017 г. са 6,6 млрд. лв., като делът на отрасъла в БВП е близо 13%.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини