ВК "Раковски" се наложи над "Славия" с 3:2 в драматичен мач

    Жените на ВК "Раковски" постигнаха първата си победа в пролетния дял на волейболната ни лига. В мач срещу отбора на "Славия" тази вечер те успяха да се наложат с 3:2 гейма (25:17) - (25:17) - (22:25) - (23:25) - (15:11). Срещата се игра в Спортна зала "Младост" и бе част от 9 кръг на първенството.

    Домакините стартираха силно в първата част, а във втория гейм, въпреки упоритата игра на гостите "Раковски" увеличи аванса си на 2:0.

    С преднина за "Славия" стартира третата част, но домакините успяха да стопят разликата и да поведат в резултата. Драматичен бе четвъртия гейм, като двата отбора разменяха лидерството. След 21:19 точки "Славия" отново взе превес и след 2:2 гейма вкара мача в тайбрек. 

    Там домакините бяха по-категорични и поведоха от самото начало. Последва битка за всяка точка, но в крайна сметка волейболистите на "Раковски" се оказаха по-силни и спечелиха срещата. 

    На 2 февруари ВК "Раковски" ще играе срещу "Левски". Мачът отново е докамински и ще се проведе в зала "Младост" от 18:00 часа. Във временното класиране възпитаничките на треньора Габриела Айшинова са на пето място с актив от 9 точки.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини