Цачева: Проектът за Истанбулската конвенция не е оттеглен

Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви, че законопроектът за ратифициране на Истанбулската конвенция не е оттеглен.

„Истанбулска конвенция не е била изцяло основна тема. Партньорите ни са наясно с дебата в българското общество. Не е оттеглен законопроектът за ратифициране на конвенцията", заяви тя след заседанието на Неформалния съвет на министрите на правосъдието, информира „Фокус".

"Стана ясно, че е необходимо още време онези, които имат съмнения да прочетат, да се запознаят с документите. В понеделник в Брюксел ще се проведе конференция, в която отново ще дебатираме защитата на жертвите от престъпления и отново защитата на жените.
Всяка от 3 жени е била обект на посегателство според статистиката. Коментирали сме неофициално дебатът, който върви в българското общество", обясни правосъдният министър.

ГЕРБ вчера направи крачка назад и се отказа от бързата ратификация на Истанбулската конвенция, която изостри напрежението в обществото.

Депутатите на Бойко Борисов решиха, че първо ще инициират серии от дебати, кръгли маси, разговори с експерти, академичната общност, неправителствени организации, включително и със Светия Синод, така че да разсеят всички съмнения, които някои имат заради ратификацията на документа.

От БСП внесоха 74 подписа за провеждане на референдум с въпрос "Трябва ли Българското Народно събрание да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция?". 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Аз
    Аз
    5 0
    17:39, 27 яну 2018
    Това ли е най-важния въпрос, който трябва да решава това народно събрание?!? Явно това мнозинство не е за там!!!!
  • 2
    Ку
    кухи
    2 0
    11:09, 28 яну 2018
    От мнозинство на пе,,,,,,,, и леки же,,,,,, какво очакваш!!!
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    1 0
    19:01, 28 яну 2018
    Тая е чисто луда!
Последни новини