Отново ще се предоставят социалните услуги за асистент и домашен помощник

    И през 2018 година в страната ще бъдат реализирани услугите в домашна среда - за личен и социален асистент, както и за домашен помощник, като вече е заделена нужната сума. Това стана ясно по време на работна среща, домакин на която е Димитровград днес. В нея участват експерти от социалната област в Хасковско и страната. Темата, която те обсъждат в зала "Гросето" е нормативни промени в социалното законодателство.

    Главният екперт към Агенцията за социално подпомагане Ваня Станина, която участва в срещата съобщи, че почти е готов планът за деинституализация на възрастни хора, както и картата за социални услуги в страната, която се реализира по две европейски програми. Станина поясни пред специалистите, че методиката към Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане има препоръчителен характер и е с цел улеснение при решаване на различни казуси.

    Община Димитровград бе посочена като положителен пример за развитието на различни социални услуги. Специалистите от местната администрация получиха показа за участие в международно изложение, на която ще бъдат представени дейностите, реализирани тук.

    Форумът в зала "Гросето" откри зам.кметът Яшо Минков. Поздрав към участниците отправи и директорът на регионалната служба "Социално подпомагане" Стефан Манахилов. Работната среща е организирана от Община Димитровград и Национален алианс за социална отговорност, чийто представител Атанаска Бонева присъства в залата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини