Провалите в любовта. Как да се справим

Когато се упреквате, или вините света за болката от раздялата, все пак не забравяйте, че в една връзка са отговорни и двамата партньори. Осъзнавайки това, ще постъпвате по-мъдро в следващите връзки и ще израствате и в собствените си очи – да, направих грешка, не всичко е съвършено, но това е моят живот.

Ето още три стъпки към щастлива връзка, които предлага сп. Elle.

Разберете целта си

Помислете каква цел преследвате, когато влизате в една връзка. Тук е важно човек да бъде честен със себе си и да не се самозаблуждавате. Разбира се, повечето хора казват, че искат партньор до края на живота си. Но ако погледнете малко по-дълбоко, може да откриете, че това не е вярно, а в действителност сте искали по-романтично приключение. И не се страхувайте от вашите желания – натрупването на опит и удоволствието също са достойни цели. А и така ако не се получат нещата, след раздялата можете да стигнете до много успокояващото заключение, че сте получили от тази връзка всичко.

Анализирайте провала

Винаги идва момент, когато целта наистина е стабилна връзка. В тази ситуация най-важното е да седнете и да анализирате грешките, направени в предишните си. И тук има много опции, чийто резултат е чисто индивидуален. Дори шансовете за „спасение“ от порочния кръг от грешки са повече, струва си да анализирате не само вашите любовни истории, но и взаимоотношенията на родители и приятели, които имат опит в семейния живот. И ако не стигате до някакви решения, не се срамувайте да потърсите специалист – би било логично и правилно действие.

Промяна на възприятията

Когато сте анализирали грешките си, наясно сте с целите си и сте готови за нова връзка, важно е да не вземате нещата твърде сериозно. Защото маниакално търсене на голямата любов ще доведе до нови грешки. Запознанствата трябва да се третират като приятна игра, с флирт, а не да тръгвате с главата напред. Животът е дълъг, така че не тръгвайте с мисълта, че „това е последният ми шанс“. Взаимната любов, разбира се, е важно нещо, но не всичко се върти само около нея – удоволствието от живота трябва да търсите във всяка житейска ситуация.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини