Протестите за Пирин продължават в над 20 града

Природозащитници излизат тази вечер на 7-и пореден протест срещу новия план за управление на национален парк Пирин. В протеста ще се включат над 20 града.

На пореден 7-и протест срещу новия план за управление на национален парк „Пирин" излизат тази вечер природозащитници в 18.30 часа пред министерството на младежта и спорта.

Те настояват да бъде отменено решението за промяна в плана, приет в края на миналата година, с който се позволява строежът на на спортни съоръжения и водохващания на територията на 48 процента от парка, и за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Протестът в София ще започне в 18.30 часа пред Министерството на младежта и спорта.

Протести ще има още в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Свиленград, Свищов, Сливен, Стара Загора, Шумен, а също в Бристол, Виена, Глазгоу, Лондон, Прага.

От 2 до 8 февруари 2018 г. бегачи от различни български градове ще тичат щафета от Свиленград до София, като форма на протест. Те ще изтичат над 440 км от Свиленград до София, минавайки през 10 от протестиращите градове. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини