НАП продължава проверките в Пампорово и курортните села

От началото на кампанията на НАП в Пампорово и околните селища са извършени 933 проверки, като в 57 от проверените обекти са установени нарушения. В Смолян от извършени 93 оперативни проверки в обекти, в 23 са констатирани нарушения на данъчните изисквания.

Контролната кампания на НАП продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка вече не е най-често откриваното данъчно нарушение, като първенството се държи от несъответствието на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат.

Общият брой на нарушенията, открити от НАП от началото на зимния сезон в курортите в страната намалява до под 10 % от проверените, отчитат от приходната агенция, като значителен принос за това има практиката на запечатване на обекти за данъчни нарушения за срок до 1 месец.

Припомняме, че инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на туристическия сезон във всички зимни курорти. Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища. Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени още поне 5 000 проверки, допълват от НАП. В кампанията се проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини