БСП гони Добрев от НС, той настоява да го разстрелят

Депутатите от БСП искат отстраняване на колегата си от ГЕРБ Делян Добрев от парламента. Идеята дойде от социалиста Александър Симов заради решението на Конституционния съд по казуса с оставката на Добрев.

Тази идея предизвика гнева на народните избраници от управляващата партия. Данаил Кирилов от ГЕРБ възрази срещу подобно искане. Създава се напрежение в зала. Уронва се престижът на народен представител, по думите му.

Чудя се всеки ден защо колегите от БСП ме мразят, включи се и Делян Добрев. Отговорът му е - всеки ден бил със синя вратовръзка. Затова днес си сложил червена - да "укроти Левицата".

Викнете полицията, да ми сложат белезници или направо да ме дадете за разстрел, предложи Добрев.

Александър Симов поиска да се гласува допуск на Делян Добрев в зала, за да има основание да е в законодателния орган.

Припомняме, на 1 октомври, неделя, депутатът Делян Добрев обяви, че ще напусне политиката, след като беше обвинен за схеми в община Хасково от червения депутат Елена Йончева.

Няколко часа след като Добрев обяви това герберите в цялата страна се обявиха против това негово решение. В няколко отворени писма местните формации на ГЕРБ помолиха депутата да не се оттегля и призоваха премиера Борисов да не му приема оставката.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини