Испанският гранд „Валенсия” и Global Premier Soccer направиха първия кастинг на деца Рудозем

    Рудозем бе посетен от представители на „Валенсия” и Global Premier Soccer. Визитата е първо официално гостуване на гигантите, осъществено след подписването на договор за партньорство с местния ФК „Палас”. През уикенда се проведе „Камп-Кастинг” за  родени между 2003 и 2010 г. момчета и момичета от цялата страна, които желаят да продължат своето развитие в Академията на GPS Valencia в град Рудозем. Имаше и Ден на отворените врати, семинар за треньорите от школата, тренировки и награждаване със сертификати.

    Джорж Толияс – директор на програмата за Югоизточна Европа на GPS „Валенсия" - Скаут, Марио Бонич – координатор на треньорите в програмата и Ерик Полиьо – треньор от Школата на испанския тим по програмата на GPS, наблюдаваха и селектираха деца както от Рудозем и региона, така и деца от Гоце Делчев, София и Русе. Те също така почерпаха допълнителни впечатления, касаещи техническата, тактическата и физическата подготовка на малчуганите, нивото на местния треньорски екип и условията за игра, предлагани от ФК „Палас” и Община Рудозем. Гостите благодариха на Община Рудозем и на клуба за създадените много добри условия и съвместната работа, насочена към по-добро бъдеще за децата.

    „Камп-Кастинг”, който направихме, бе първото мероприятие от няколко планирани с ФК „Палас” до края на годината. Предстои турнир, който ще се проведе в между 17-21 юни , а през месец август ще се организира още един камп, коментира Джорж Толияс, след което допълни: „Видяхме горе-долу нивото, на което се намират децата, видяхме в кои насоки ще трябва да работим, за да може да се вдигне нивото на самата школа и добихме една много точна представа за плюсовете и минусите, за да може работата да се движи в правилна посока”.

    „Ние носим с нас една определена методика – определен начин на мислене и на изпълнение на една програма, затова е изключително важно треньорите на ФК „Палас” да разберат програмата, както я поднесохме на семинара. Работата на треньорите е да възприемат програмата и да я усвоят, за да я предадат на децата. Ние сме сигурни, че работим с качествени хора, които ще дадат максималното от себе си, за да бъде осъществена програмата”, посочи Марио Бонич.

    „Видяхме добри деца, на които трябва да помогнем да подобрят тактическата си дисциплина – начинът, по който се позиционират, начинът, по който играят. Това ще се случва всеки ден чрез създадената тренировъчна програма, която в момента се внедрява. Трябва да осигурим разрастване на академията, което да обгърне и съседните на Рудозем населени места, както и със сигурност трябва да съсредоточим усилията ни върху децата, които израстват сега. Нека родителите в Рудозем да повярват в програмата и да разберат, че „Валенсия” е тук, защото това не са просто някакви слухове или някакви шеги, за да могат децата им да дойдат в академията”, каза още Толияс.

    „Когато дойдохме, бяхме много приятно изненадани, защото в малък град като Рудозем, който не може да се сравнява с големината на София или Пловдив, открихме много игрища и една добра база за развитие на футбола, което със сигурност е направено от общината за хората. Бяхме доста приятно изненадани от игрището, което видяхме в Чепинци, от двете по-малки игрища в съседните села, от игрището над спортната зала, а гвоздея бе самата спортна зала, която дефакто е едно чисто ново и многофункционално съоръжение, с което не много градове могат да се похвалят. Поздравяваме общината за усилията, защото погледнато от този ъгъл, Рудозем разполага с повече игрища от един средноголям български град, което е факт, а не е комплимент”, посочи още треньорът Бонич.

    „Когато пристигнах тук, бях впечатлен от това, че в малък град като този има достатъчна база за развитие на футбол. Няма да крия, че от наблюденията ни установихме, че в града има деца, които имат една добра футболна подготовка, което пък предполагам, че се дължи и на ФК „Палас”. Имаме деца, които се открояват и определено ще работим с тях занапред”, сподели Ерик Полиьо.

    „Накрая бихме искали да благодарим и да изтъкнем Хайри Шериф, защото той дойде в определен момент при нас с една визия, с една мечта да създаде боеспособен клуб, който да бъде с голямо име като това на „Валенсия”, за да развива децата по съвсем различен начин. Искаме да изтъкнем и ролята на кмета, който застана много стабилно на страната на тази визия. Той видя, че нещата могат да се получат, видя потенциала в тази наша кооперация и така даде своя принос, който е изключително важен. И както се казва, по-добре в малък град с големи сърца, отколкото в голям град с малки сърца”, завърши Джорж Толияс.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини