Хасковлия предлага на 1 февруари да почитаме жертвите на терора

В отворено писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева хасковлията Антон Атанасов предлага на 1 февруари вместо почит към жертвите на комунизма да почитаме жертвите на терора. Според него сегашната формулировка за този ден води до поредното разделение в обществото, затова предлага вариант, който да обедини хората.

Ето пълния текст на писмото му, изпратено на редакционната поща на Haskovo.net

Отворено писмо до Председателя на НС

Чрез медията Haskovo.net

До Председателя на Народното събрание

Г-жа Цвета Караянчева

От Антон Георгиев Атанасов

Уважаема госпожо Караянчева,

Наскоро беше 1 февруари - денят, в който отдаваме почит и признателност към жертвите на комунистическия режим. С нетолкова голяма изненада разбрах, че Вие, българските народни представители, отново сте се скарали и отново сте успели да разедините българския народ. Вярвам, че Вие сте в Народното събрание, за да решавате нашите проблеми, но и да се вслушвате в нашите предложения за решение на някои от тях. Историята на един народ е неговата памет. Силно се надявам, че целия български народ може да се обедини около каузата да помни историята си. Българите помним миналото си и в подкрепа на това е календарът ни, изпълнен с множество дни, в които отдаваме почит на предците си. Не искам тези дни да ни разделят, а напротив - да ни сплотяват. Не искам да бъдем хора, всеки със своите лични интереси, а да бъдем народ с обща цел. Затова Ви предлагам как да решим един проблем. Проблем, който е свързан с 1 февруари. Вместо този ден да е Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, нека да е Ден на признателност и почит към жертвите на терора, защото терорът често е част от историята на Третата българска държава. В периода 1887-1894 г. на власт е Стефан Стамболов. Доказан държавник, който вдига на крака българската икономика, но и управлява чрез терор. Ярък пример за това е Капитан Петко Войвода, който лежи в затвора, тъй като е политически противник на Стамболов. След Деветоюнския преврат от 1923 г. България е управлявана от Александър Цанков - наречен Кървавия професор, именно заради терора, чрез който управлява. През 1925 г. в църквата "Света Неделя" активисти на БКП извършват чудовищен атентат. Унищожен е голяма част от военния и политическия ни елит. Терорът върви ръка за ръка с преврата, а в новата ни история превратите са три. Непоправими са зверствата на Народния съд след 09.09.1944 г., но и не по - малък пример за терор е убийството на Шестте ястребинчета преди Деветосептемврийския преврат. Тези събития са част от нашата история. Ние трябва да ги осъдим и да не допуснем да се случат отново. Смятам, че това е достатъчно, за да Ви убедя да ме подкрепите. Твърдя, че парламентарната република не е атрофирала и че само Вие може да решите нашите проблеми, ако искате. Моля Ви, подкрепете това мое предложение и докажете на мен и на целия български народ, че можем да бъдем единни.

С уважение, Антон Атанасов

05.02.2018 г.

Град Хасково

Facebook коментари

Коментари в сайта (39)

  • 1
    14
    14/88
    21 -18
    08:23, 6 фев 2018
    Никога вече комунизъм!
  • 2
    До кога БКП и червените задници в БКП ще бягат от отговорност за престъпленията си? Когато в Германия отдават почит към паметта на жертвите на нацизмът това разделя ли немската нацията? Когато в Италия отдават почит към паметта на жертвите на фашизмът това разделя ли италианската нация? Защо в България отдаването на почит към паметта на жертвите на комунизмът ще разделя нацията? Защото от една страна БКП чете декларации, в които признава тези престъпления (декларацията на БСП от 1990г.) и признава вината си, но от друга страна прави всичко възможно периодът на тоталитарният комунистически режим да не влезе в учебниците по история, за да не знаят децата ни за престъпният характер на комунистическият режим и за престъпленията на комунистите. На г-н Антов ще кажа, че единение между жертвите и палачи не може да има, докато не е въздадена поне морална справедливост. И до ден днешен такава справедливост не е въздадена в България. Дори напротив, който и червен айдук или бивш служител да ДС се добере до някое телевизионно студио заявява, че се гордее, че е служил на един престъпен режим и на една престъпна служба. Комунистите са нагли негодници и ще опитат всичко, за да маскират престъпленията на един тоталитарен строй продължил 45г. Строй, който 3 пъти фалира икономически, два пъти се опита да направи България 16 та република на СССР, Строй, който изби българската интелигенция, изби българското офицерство, изби истинското българско духовенство и напълни църквата с ченгета. Извърши насилствена колективизация, изби горяните, построи комунистически концлагери, в които намериха смъртта си хиляди българи, а десетките хиляди минали през тези комунистически концлагери излязоха от тях физически и духовно осакатени. Режим, който не се посвени насила да смени имената на българските турци и 5 години след това да ги напъди към Турция, като нарече нагло това напъждане голямата екскурзия.
    • Di
      Dimo
      21 -21
      09:07, 6 фев 2018
      Още докато четох статията толкова се възмутих от опита да се внуши, че жертвите на човеконенавистния режим на комунизма можело да разделят, че си казах ще се пише дълъг коментар. После прочетох твоя, просто няма какво повече да се каже !!!
  • 3
    Ве
    Версачи
    17 -10
    08:46, 6 фев 2018
    Не е лоша идеята, но вместо празник на жертвите на терора, да се кръсти празник на жертвите на човешката жестокост, понеже има достатъчно доказателства че е фашистите и комунистите са избивали без съд и присъда, един вид няма значение партията и идеологията - всички са гадове! Дай власт на циганина и ще убие баща си-това е!
    • Ха
      Хасковлия
      6 -14
      10:09, 6 фев 2018
      Версачитуу, ама ти май не си в час - нали точно то... Виж коментара
    • До
      до Хасковлия
      8 -5
      13:32, 6 фев 2018
      Много ясно го е казал Версачито, няма жертви на терора, има жертви на човешката жестокост, да започнем да назоваваме нещата с истинските имена, както има паметник на завистта, така ще има и ден в който ще почитаме жертвите на жестокостта-кое ви смущава?
  • 4
    До, Хасковлия; Именно затова не трябва да се сравняват жертвите на комунизма с онези, които пристигаха с подводници и със самолети като парашутисти от СССР, за да организират терористични акции срещу Царство България, легитимният Цар Борис Трети и легитимното правителство на Царство България. До избухването на ВСВ всички червени негодници и терористи са разпространявали позиви и призиви към Цар Борис Трети да вкара Царство България във ВСВ на страната на Германия, Италия и Япония и едва когато Германия нарушава пакта Рибентроп - Молотив, червените безродници в България извъртат посраните си задници и поемат курс срещу Германия в съзвучие със СССР, която е истинската им родина. С какво са известни българските шумкари? С нападенията си над мандри и кошари и изнудването на населението за храна и пари - с една дума айдуци! Другото, с което са се занимавали е да планират и осъществяват покушения срещу висши чинове български офицери и полицаи и срещу български политици, които не са сред любимците на СССР и Сталин. С какъв фашизъм са се борили българските шумкари в България? Нито една страна-победителка, дори и СССР не твърди, че в България е имало фашистко управление или фашисти в правителствата на България по време на ВСВ! Червените негодници, слугите на Сталин в България - българските комунисти измислиха световно непризнатият термин - монархо -фашизъм. Този исторически оксиморон може да се роди само в главите на безродници и негодници, които си търсят оправдание за престъпленията и причина за последващите привилегии, които ползваха АБПФК. Една от най - големите касапки сред българските безродници(която през 1994г. се самоуби) Гръбчева, в книгата която написа казва следното: Когато на 9 ти септември се сбрахме да се преброим се оказа, че за един ден партизаните от стотина сме станали няколко хиляди. Тази истина искат да скрият комунягите и затова не трябва да се сравняват едните, които са загубили живота си защото са служили на интересите и в полза на чужда държава - СССР а съвсем друго е да те лишат от живота ти, защото си бил противник на един престъпен режим, които е дошъл на власт с помощта на Червената Армия и с цената на живота на десетки хиляди българи.
  • 5
    Сп
    Спасител
    8 -8
    13:58, 6 фев 2018
    Моряче имаш бели петна в мозъка!!!
  • 6
    По
    По-добре
    5 -3
    13:59, 6 фев 2018
    на комунистическия терор...
  • 7
    До
    до
    2 -4
    14:15, 6 фев 2018
    И на втори, и на втори...
  • 8
    Ай
    Айде по кротко
    8 -8
    14:16, 6 фев 2018
    Речният моряк от Асковската ряка, айде по-кротко. Първо се научи да пишеш правилно на български език и второ прочети оттук-оттам някои работи и тогава понапиши нещичко, ама да има нещо реално. Защото след Освобождението ни от Русия се намират такива като теб, да се нареждат с право и без право, да искат едно без да са дали и малкото което се изисква за устройството на нашата държава. Автора на писмото, много правилно засяга важни моменти от развитието на България, дори е прескочил и други моменти на терор. Но като цяло е уцелил, че сега е времето да се покажем българи, които не са равнодушни към терора и дадените жертви. Защо тогава Антон Страшимиров, в романа "Хоро" ще каже "Клаха народа си както турчин не бе го клал". Толкова поуки има, че е страшно да ги изброявам.
    • До Айде по-кротко: Изхвърлете книгите на "Партиздат". Опитайте (за вас е кауза пердута) но все пак опитайте да узнаете истинската история на България а не комунистическата й версия. По принцип комунистите сте безродници, но и големи лицемери, защото крадете от България, милеете за Русия, но кътате откраднатото от България в западни или американски банки и децата си не пращате в Русия, а в САЩ или в старите демокрации в Западна Европа.
    • Ko
      kovo
      8 -4
      16:12, 6 фев 2018
      Поздравления Моряко! Много точно казано:"комунистите сте безродници, но и големи лицемери, защото крадете от България, милеете за Русия, но кътате откраднатото от България в западни или американски банки и децата си не пращате в Русия, а в САЩ или в старите демокрации в Западна Европа."
  • 9
    До Айде по-кротко: Когато се явим на тест или на олимпиада по български език тогава ще си говорим за правопис, граматични и пунктоални грешки. Явно с вас сме чели различни книги. Вие със сигурност сте чели книгите на "Партиздат" и затова залпът на крайцера "Аврора" заглушава каквато и да е друга мисъл, освен назубреното от томовете на Брежнев и Живков. Когато споменавате Антон Страшимиров и неговият роман "Хоро"забравяте да кажете кой е инспирирал Септемврийското въстание или не ви е удобно , но аз ще го напиша. Септемврийското въстание е организирано от БКП(т.с) под натиска на Коминтерна(да ви напомням ли що за организация е Коминтерна и кой я ръководи? Това пише ли го в книгите на "Партиздат"?) към което въстание са се присъединили част от левите земеделци и част от анархистите. Въстанието е с цел сваляне на режимът на Демократичният сговор установен след Деветоюнския преврат и установяване на работническо -селска власт по подобие на тази в СССР. Трябва ли да ви напомня, че по отношение на Деветоюнския преврат и последвалото го Юнско въстание ръководството на БКП заема позиция на неутралитет, тъй като смята случващото се в страната за „борба за власт между градската и селската буржоазия“. Тази позиция е плод на схващанията на старите дейци на партията, начело с Димитър Благоев и Тодор Луканов, които смятат, че в България не е назряла революционна обстановка. Те са противници на такъв радикален курс на борба, поради това че БКП е легална и парламентарно представена партия (в 20 ОНС тя има 16 депутати и е втората политическа сила след БЗНС. Политическият опит на създателя на социалистическото движение в България Димитър Благоев го кара да се противопостави на каквито и да било прибързани революционни действия на левите комунисти в БКП, което би поставило партията извън закона и в политическа изолация за дълги години. Същевременно партийни организации в страната се обявяват за противодействие на преврата, някои дори се включват в Юнското въстание. Междувременно Коминтернът осъжда неутралитета на БКП, сравнява преврата с Корниловския пуч в Русия и Каповския пуч в Германия и издава указания за организиране на въстание и обща стачка. За да приведе в изпълнение това решение, в България пристига генералният секретар на Коминтерна Васил Коларов, който се налага над част от ръководството на партията (Тодор Луканов, Христо Кабакчиев, Димитър Благоев, които не приемат решението). От 5 до 7 август 1923 г. са проведени заседания на ЦК на БКП (т.с.), на които младите и радикално настроени дейци на партията начело с Георги Димитров и Васил Коларов, вдъхновявани и подкрепяни от Коминтерна, надделяват в полза на организирането на ново въстание. [5] За участие в него са привлечени левицата на БЗНС и някои анархисти. Създаден е единен комитет за военнотехническа подготовка на въстанието като специален орган на ЦК, ръководен от Коста Янков. Причината за поетия курс на въоръжена борба се корени в амбициите на Съветския съюз за запалване на Световна социалистическа революция (Мировая революция) и за установяване на нови Съветски социалистически републики в Европа. Чрез т. нар. износ на революция Съветският съюз подготвя проникването в Централна Европа на войскови части за подкрепа на комунистическото движение в Италия, Англия и особено в политически нестабилната Германия след Ноемврийската революция и въстанието на спартакистите. Нахлулата и разбита през 1920 г. край Варшава Червена армия, ръководена от маршал Михаил Тухачевски, не намира подкрепа от очакваното революционизиране на масите, както и не навлиза на територията на Германия, но болшевишката политика остава същата. "Революцията отвън беше възможна" пише маршал Тухачевски]. Това е основната линия на Коминтерна към дестабилизиране и настъпване към сърцето на Европа. След разгрома на Червената армия край Варшава "българската революция трябваше да стане пролог на германската революция" (Лев Троцки). В успеха на българското въстание не е имало съмнения и на заседание на Политбюро на болшевишката партия в Кремъл е разписан точният сценарий и датата на следващия преврат — преврата в Германия да се извърши на 9 ноември 1923 г. Така с организираното дестабилизиране на България и въвличането на българския народ в гражданска война се прилага болшевишкият модел за завладяване на политическата власт. Правителството получава информация за подготвяното въстание и на 12 септември организира мащабна акция за неговото предотвратяване, при която са арестувани около две хиляди дейци на БКП, а щабът на въстанието в София е ликвидиран.[4] Като реакция на арестите въстанието започва да избухва стихийно по места (най-напред в Казанлъшко). На 20 септември е свикана среща на ЦК на БКП, на която, въпреки съпротивата на привържениците на легалната дейност, е взето решение за обявяване на въстанието на 22 срещу 23 септември. Водачите на въстанието Георги Димитров и Васил Коларов избират за действие Северозападна България — район, по-близо до границата с Югославия [9]. Планът на въстанието предполага то да бъде масово вдигнато във Врачански окръг, след което да се сформира въстаническа армия, която да превземе София. Прокламираната цел на въстанието не е промяната на държавния строй, а само "установяването на работническо-селско правителство".
    Сега искате ли да ви образовам и за периода от българската история от 1879г. до 1923г. или сам ще го направите?
    • Чу
      Чукча коментатор
      5 -9
      14:59, 6 фев 2018
      Много ми напомняш точно на тези хора, от които иск... Виж коментара
    • Ko
      kovo
      5 0
      16:24, 6 фев 2018
      Г-н Моряк, само да допълня истината за възстанието. : На изборите през май 1923г Комунистическата партия (т.с.) е в Българския Парламент, втора политическа сила.
  • 10
    До Чукча коментатор. Чукча писател, не читател. На... Виж коментара
    • За
      За чукча морякът
      2 -2
      17:36, 6 фев 2018
      Чукча не разбрал, но превежда. Преводачо, хайде поне научи езика! Пак за активни борци се натискате.
  • 11
    Се
    СЕРАФИМO
    10 -6
    15:11, 6 фев 2018
    Чудесно си им го написал ! Моряко.....
    Дай боже главите им червено селски да проумеят написаното !
  • 12
    Бо
    болни хора
    10 -8
    15:33, 6 фев 2018
    Българийо, защо не си събереш болните хора като Кръстилия се Асковската ряка. Човека предлага ден за траур на убитите при терор, а тоя се хванал комунистите, та комунистите. Ти какъв си бе боклук! Трябва да си само фашист!
    • До болни мозъци: Болни мозъци са само комунистите в България! Най - вероятно и вие сте такъв! Човекът (Антон Атанасов) предлага да се омешат съветските терористи и техните слуги в България с саможертвата на над 30 000 българи убити без съд и присъда само за няколко месеца след 09.09.1944г. които са били избити, защото са били против окупацията на Царство България, против незаконното суспендиране на Търновската конституция, чрез референдум проведен под дулата на Червената армия и на техните български слуги. Само индивид като вас - безроден комунист и съветски слуга, може да квалифицира някой, който пише истината за престъпният комунистически режим и престъпленията му срещу българите и България. Истината може да се крие известно време, но не може да се скрие за винаги! Ще лъснат всичките ви престъпления срещу българската нация и срещу България!
    • Не
      Незапознат
      5 -5
      22:02, 6 фев 2018
      Брей Моряко какво са ви причинили толкова комунистите че от думите изписани от вас
      много трудно може да се отдели омразата и ненавистта?Зациклихте комунистите та комунистите.При сменяне на властта винаги се лее кръв и задължително се почва от интелигенцията.Хората от нея приели убежданията със своята непримиримост може да станат ядрото за разпада на новата.След това се помитат хората държащи ключовете общо казано на богатствата на дадената страна.След 10 ноември 1989 стана същото.Само че интелектуалците ги убиха купувайки ги.А тези несъгласни с това ги оставиха да гаснат бавно отнемайки им попрището за което живеят.Не е ли терор да обезлюдиш една нация
      бавно и безкръвно?В единия случай я унищожаваш физически.Кръвта и се лее по земята.
      В другия отива другаде.Далеч от род и родина.Комунистите били терористи.Какво е да си терорист?Терорист ще сте вие например ако вземете тоя е комунист,оня също и бам,бам разстреляте.Но ако сте в идейна организация на хора които са на власт ще сте герой.Но независимо от убежденията потърпевши ще сме аз,вие,семейството и роднините ни.При единия и другият случай това си е терор.Терора няма цвят и политическа принадлежност.Затова е предложението да се обяви ден на терора.Поне за един ден да отдадем почит към тези които през останалото време по един или друг начин сме им го причинили това.Даже и несъзнателно.
  • 13
    14
    14/88
    8 -5
    15:55, 6 фев 2018
    За това колко брутален е бил „Народния съд“ авторът разказва следната история от процеса срещу човек на преклонна възраст Димитър Търлянов, от село Гърмен, Гоцеделчевско.
    – Ти, фашист ли си бай Димитре?
    Изправяйки се прав и гледайки Кръстю Андонов право в очите, той каза високо и ясно:
    – Да! Щом всички тук, които съдите вие са фашисти и аз съм такъв! Аз се гордея, че в този момент се намирам между тях, а не между вас! Всички, които сега съдите вие са добри и честни хора! Аз съм честен човек, целият ми живот премина в труд, помагайки на всеки нуждаещ се, никого не съм убил или ограбил, по Божите заповеди съм живял не само аз, но и семейството ми.
    В залата настъпи оживление, а съдиите свъсиха вежди, след този провокаторски отговор, и започнаха да шушукат помежду си. За да разсеят впечатлението, което направи казаното от бай Димитър в залата, неговият съселянин Иван Гулев в качеството си на съдия го запита:
    -Ти, бай Димитре, какво разбираш под думата фашист?
    – До момента на моето арестуване аз не я знаех тази дума каква е и откъде е дошла, и никога не бях я чувал. Преди да дойдете вие на власт никой на никого не викаше фашист. Но когато дойде на власт вашата партия разбрах, че аз и много други хора сме фашисти, така ни именуваха онези, които казваха за себе си, че са комунисти. Те ни се заканваха, че ще ни изтребят, биеха и псуваха на фашистка майка. Вие, откакто взехте властта, започнахте да делите хората на фашисти и комунисти, а аз след като не съм комунист – значи съм фашист. Толкова разбирате вие, толкова разбирам и аз. Според вашите разбирания фашисти са тези, които са добри стопани, не пиянстват, не крадат, не пребиват хората за нищо, не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно. А комунистите са тия, дето не им се работи, които крадат, които пребиват имотните, за да им вземат имота, а нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат, заканвайки се: „***** ** фашистите!“. Ето това разбирам аз под думата „фашист“.
    С тези думи бай Димитър си подписа присъдата, но неговото прочувствено слово предизвика такава ярост сред състава на съда, че всички започнаха да жестикулират срещу него, а пияния прокурор Стайков, след кратко колебание, изрева стандартната фраза:
    – Смърт за това Михайловистко куче!
    При такава „делова“ обстановка се провеждаха заседанията на „народните“ съдилища и се установяваше виновността на подсъдимите. А че виновни са всички преминали през съда, това красноречиво се доказва от издадените присъди.
  • 14
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    5 -6
    20:16, 6 фев 2018
    Абе АБДАЛ ти чел ли си застеляните ястребинчета -деца по на 9-10 г за рязаните партизански глави за стотицете запалени къщи и прокудени селяни Какво ми виеш като вдовица
  • 15
    Ай
    Айде по-кротко
    7 -6
    20:16, 6 фев 2018
    Речният таласъм от хасковската река, айде по-кротко! Както променяш името на Хасковската река, така променяш и тълкуваш всичко написано или по-точно всичко преписано по-горе. Нещо ти се губи ума и не можеш да различиш от всичко написано основното, та смесваш отношения между земеделци и комунисти. Но ти убягва най-важното. Убийците на въстаналите в Септемврийското въстание. Кои са те и това е важната част. Нима са комунистите. Нещо се бъркаш и във времето малко преди 9 Септември 1944г. Ти си като един зубрач, който чете, но не може да си извади поука от това което чете и само го повтаря като латерна. Нито съм комунист, нито съм таласъм като тебе, но не мога да търпя празноглавци, които са с болни мозъци и изпълнени със злоба. Лошото в случая е, че се опитваш да внушаваш неистини. Не само комунистите, а и всички партии, цар Фердинанд, цар Борис са допускали терор и избиване на невинни българи. Това историята го казва, с факти, а не ти! И затова г-н Антон Атанасов предлага, това почитане да става в един ден, а не да се обсебва от едни и да се правят, че нищо лошо не са правили. Основното е да се извадят поуки, а не да се разделя нацията.
  • 16
    Ha
    hask
    6 -2
    09:14, 7 фев 2018
    Четейки коментарите и гласовете за и против на статията, излиза, че повече е негативното отношение към критикуващите статията (замяната на "Деня на жертвите комунистическия режим" с "Ден на жертвите на терора"), което би следвало да бъде мнение на членове и симпатизанти на т.н. Социалистическа партия. Имайки в предвид изборите в гр.Хасково и броя на Общинските съветници излиза, че те трябва да бъдат мнозинство в града,а истината е че от 20г са по 2-3.и извода в крайна сметка е че троловете им работят неуморно. Дерзайте тролове, все някой ще се хване на лъжите ви!
  • 17
    Ощ
    Още
    3 -5
    12:42, 7 фев 2018
    Още един простак! Не тролове, а гражданите трябва да имат съзнание.
    • Ha
      hask
      5 -1
      13:04, 7 фев 2018
      Защо такава злоба? Не ме познавате и може би затова ме сравнявате с Вас? Злобата и обидите издават нисък интелект и незнание, в обратния случай се пишат доводи.
  • 18
    Ощ
    Още
    2 -5
    13:39, 7 фев 2018
    Много си мил бе педерас . Само броиш и следиш. "Троловете работели неуморно". Темата е сериозна. Ясен си, чрез това което пишеш и с това разкриваш простащината си. Думите ти са излишни и не се прави на интелигентен. Става въпрос за жертви, а не за партии и политики. Невежа!
  • 19
    Пи
    Пиночет
    7 -4
    17:08, 8 фев 2018
    Моряк ,виждаш ли ги как налитат слънчасалите бузлуджанци? Това не с хора,а продажни изроди,потомци на овчари,козари ,криминални престъпници,убийци и с тях се разговаря само в трето лице. Знаеш ли какво казва Ванче Михайлов за тях? :"Комунист се лекува само с олово".
  • 20
    Ха
    Хасково
    6 -2
    19:06, 8 фев 2018
    Говорим точно за партии и политики. Много по комунистически е това да обвиняваш другия за твоите простотии. Точно комунистите са най-големите терористи и в национален мащаб (атентатът в църквата Св Неделя 1925 г. е единственият в Европа с вродена църква, а като брой жертви държи този срамен комунистически рекорд до 1977 г.) и в световен мащаб - червените кхмери избиват 2 МИЛИОНА камбоджанци, Сталин избива поне официално няколко МИЛИОНА руснаци, Мао избива също МИЛИОНИ китайци. Е, нашите комунисти избиват с (анти)народния съд "само" 30 ХИЛЯДИ души. А сега разни дърти комунисти мазно предлагат 1 февруари да бил за всички жертви на терор! Ами че то повечето жертви са на комунистически палачи. Ей, царе са на манипулацията и гьонсуратлъка.
    • Ха
      Хасково
      3 -1
      19:37, 8 фев 2018
      Да се поправя - "единствената взривена църква"
  • 21
    Съ
    Събрахте се
    4 -4
    20:03, 8 фев 2018
    Фашистите се събраха. Плюс Пиночет. Каква майка ви е раждала бе идиоти!
  • 22
    Ха
    Хасково
    4 -2
    22:51, 8 фев 2018
    Значи всеки, който говори за золумите на комунистите, бива наричан от тях фашист. И нито дума за всички простотии, извършени от същите тези комунист. Подминавате с гузно мълчание фактите, цитирани от мен и другите здравомислещи в този форум, и бръщолевите глупости и обиди, понеже, не можете да отговорите с факти. Аз ви изброявам реални числа на жертвите на комунистическия терор у нас и по света, вие съскате злобно, понеже нямате разумен отговор. Но читателите не са глупави хора и много лесно могат да проверят написаното от мен и другите нормални хора. Защо не напишете обоснован отговор на представените факти и цитати? Защото знаете, че няма как да напишете неудобната за вас истина, а ако пишете лъжи и измислици, ще бъдете разобличени на момента,че няма вече цензура, няма само един вестник и едно радио, по които другарите да заблуждават хората, че живеят в рая на социализма, че мръсният капитализъм ей сега ще се срути, че простите, алчни и некадърни другари ще ни управляват вечно (след като са избили елита на нацията след 1944г, а образованите, работливи и умни хора са потиснати и унижавани)
  • 23
    Ощ
    Още
    2 -2
    20:18, 9 фев 2018
    Абе Хасково, идиот такъв! Това е най-малкото с което може да те нарече човек. Колко пъти да ти обясняваме, че има жертви от всички. Кажи кога се тачи паметта на зверски убитите през капитализма. Колко са жертвите през най-новата ни история, като се почне от Освобождението. От българските правителства. И това не са само комунисти. Когато се говори за памет, трябва всички да си направим поука. Щом като говорим за бройки. Атентата в църквата " Св. Неделя" - около 1500 човека. Но само година по-рано, кой потуши и удави в кръв Септемврийското въстание. Хиляди избити, изклани, удавени в шлепове.Десетки хиляди, особено в Северозападна България. Кой изгори жив поета Гео Милев, Ана Маймункова. Още по- преди, кой извърши преврата на 9 Юни 1923 год. Колко избити има тогава. Кой обезглави Министър-председателя Александър Стамболийски. Комунистите ли? Не познавате историята и само плюете!Та правителството до 1944 г. е изплатило 63 милиона златни лева на убийци обезглавили партизани. Жертви на този режим са около 30 000, вкл. и от участвалите в първата фаза на войната през ВСВ. Този режим докара трета национална катастрофа за България. Благодарете на комунистите за тези факти, защото България нямаше да я има в резултат на не далновидното монархо-фашистко правителство. Народният съд е осъдил 2700 за убити партизани и антинародна дейност.
    • Ха
      Хасково
      1 -1
      19:20, 10 фев 2018
      Айде пак извъртане по комунистически на фактите. Били загинали като жертви на този (до 1944 г) режим общо 30 000 души, ама заедно с войниците, хвърлени на фронта - че жертвите само оттам са над 20 хиляди. Но мълчите удобно, че правителствата дотогава не са пратили нито един български войник на фронта - така че тези загинали войничета пак са натирени да се бият от новата комунистическа власт. На всичко отгоре много от офицерите, предвождали битките край Драва и навсякъде другаде, след завръщането си, оцелели от куршумите на фронта са разстреляни от комунистите. Наглост безподобна - да не би Тодор Живков и Георги Димитров да са били под обстрел на фронта?
      А това "Септемврийско" въстание е пак "вдъхновено" отвън от Коминтерна и СССР - самите по-разумни висши ръководители, начело с Димитър Благоев са били против, защото е било ясно, че ще е само една провокация и ще доведе до много жертви, както и е станало. Да ти е ясно, че всъщност самото въстание и партизанското движение после, както и "подвизите" на възвеличените даже във филм "черни ангели" всъщност е терористична дейност спрямо държавата и нейните защитни сили - армия и полиция действат точно като антитерористични сили. Жалко за хилядите жертви на комунистическата пропаганда, подлъгани да грабнат коси и брадви и да тръгнат срещу пушките и картечниците. Но и тези жертви лежат на съвестта на комунистите, и те са жертви на комунистическият терор.
      А да благодарим на комунистите, че България нямало да я има - пфу? Не е ли отвратително, че за малко да станем 16-та република на СССР и да изчезнем като държава. Не знам колко златни лева била раздала държавата за борба с партизани, но знам, че целият златен резерв на България след 1944 г. заминава за Москва - на това му се казва източване финансово, а на избиването на целия политически и икономически елит - интелектуално затриване.
  • 24
    Ощ
    Още
    1 -1
    12:16, 11 фев 2018
    Хасково, още веднъж разбрах, че си пълен простак. По-точното е завършен простак. Четеш историята и я тълкуваш както ти си искаш. Коминтерна е създаден след обявяване на войната срещу Съветския съюз. Какъв коминтерн е имало през Септемврийското въстание, като оргонизацията е станоло отвътре в страната и всеки е осмислил участието си в него. Нима не приемаш саможертвата на батачани през Априлското въстание. Според теб някой ги е подвел. Всичко се измисля от теб. Това може да го напише само един простак. А натирените войничета измиха срама от трета национална катастрофа причинена от прехвалените от теб фашистки правителства. нещо ти се губи. Кой изпрати войничета по време на междусъюзническата война. Кой изпрати войничета през Балканската война, през ПСВ, Кой изби войничетата по време на войнишкото въстание през 1918 г. Бедна ти е паметта. Раздели 63 милиона на 50 000 / толкова са дали за главорезите/ и ще получиш колко глави са отрязани от фашистите. Бедна ти е фантазията. А колко са избити в дирекциите на полицията, в концлагерите. А за спасените евреи. Колко снимки има с конвоиращи влакове с охрана от български войници от окупирана Гърция. Самият цар Борис се плашел от ген. Луков, който страшно симпатизирал на Хитлер. Така, че не ми разправяй как щяла България да стане 16 - та република на СССР. Живял съм в България по това време и не е необходимо простаци да ми казват какво е ставало. Нито съм комунист и не защитавам никой от извършените престъпления срещу народа ни. Но трябва да има справедлив съд за извършените деяния от всеки. Но с такива фанатици като теб България е загинала. Сигурно не си и служил в казарма. Не познаваш живота. И какво предлагаш. Да се избият всички комунисти. Това ли ти е мечтата. Нима сегашното време е по-хубаво от тогава. Нима един беден човек може да иде да учи. Всеки ден сегашния вълчи капитализъм изпраща на Терминал 2 стотици млади българи по света от много хубавия живот тук. Който можа открадна от изграденото през социализма. Да не си от тези и се гордееш с това. В живота има реални неща. Не само изопачения, които се опитваш да наложиш.
  • 25
    Ха
    Хасково
    1 -1
    20:58, 11 фев 2018
    Айде пак с увъртания и демагогия, рецитиране на заучени фрази. Живял съм по онова време, и в казарма съм бил, представи си (даже не съжалявам за това, като някои). Живял съм тогава, но не съм крал (имаше си другари в излишък като теб, дето съжаляват, че няма вече глупаци да им работят, а те да им се присмиват и да си покрадват). Та първо, не искам да "убивам комунисти" - това си е патент на злобни и отмъстителни другари, дето съм чувал да казват, че щяло пак да дойде време да дойдат на власт и пак да мародерстват, като след 1944 г. Какви сметки правиш за 50000 отрязани глави, като нашите пишман партизани са били около 200 души (а след 9 септември се клонираха до хиляди АБФК - ти да не си нечие синче, дето са му секнали привилегиите, та се правиш толкова). Та нека видим документите от онова време, кой колко глави е отрязал
    - а, пардон, забравих, че ЦЕЛИЯТ държавен архив до 1944г. е отнесен в Москва и до ден днешен не искат да го връщат - защо ли, какви ли неудобни неща има за вас там (от типа че Тодор Живков е бил доносник на Гешев, за борбата на държавата срещу комунистите-терористи). Та колкото и да въздишаш по соца и мрачният му живот (е, за тебе може да е било голямо цоцане тогава), това време свърши. Отивай да живееш в Куба, Северна Корея или Венецуела да продължиш да се радваш на реален соц. Ама никой от вас не отива там, а се мъчите тук да вгорчавате живота на нормалните хора и да въздишате по "безплатните" облаги от едно време - дето всъщност бяха платени, ама от народа. Заварили комунистите през 1944 г.пълна хазна и работеща икономика, и вече през 1964 г. при първия фалит на държавата (от общо 3 през соца, без да броим тези на Луканов и Виденов), целия златен резерв от 32 ТОНА злато, заминал за Москва. И ще ми говорите за национална катастрофа.
  • 26
    Ощ
    Още
    1 -1
    22:16, 11 фев 2018
    Наричащият се Хасково, ти си пълен простак, неук и фанатизиран. Кой е избивал деца, от Ястребино? Каква икономика е заварена-кожухарска, дето правеха кожухчета за хитлеристите. Мрачен си ти, създаден си от вълчия капитализъм. Не съм комунист, сам съм си вадил хляба. Не съм ползвал облаги.Други бяха хората, по-светли, не като тебе, пращаш ги другаде. Сменихте ценностите. Няма я човещината. Само лошо ли видя от социализма. А тебе кой те изучи. Кой те лекува и не ти излекува болния мозък, ако имаш такъв?
Последни новини