19 °C

Поетесата Антонина Димитрова представи новата си книга

Последната си поетична книга представи снощи в кафето на КДК -Димитровград Антонина Димитрова. Тя носи заглавието "Грохотът на тишината" и съдържа стихове, освен на български и на руски език. 

За творчеството на Антонина говори Величка Петрова - Вили Ро. Тя сподели, че познава Тони над 20 години и тя е израснала пред очите й като професионалист и творец.

"Стихосбирката е събирателен и емоционален взрив, за това, което Тони е събрала в сърцето си и е изразено на два езика. Тя е удивителна личност, силна и убедителна в това, което ни предлага", сподели Вили Ро. Припомни, че поетесата е гостувала на много места, включително в Русия и Беларус, където печели много награди. Според Вили Ро, Антонина е с будна гражданска съвест и ясно българско съзнание, преминава през барикадата на страданието и усещането за суровото време днес. Затова нейната поезия е гражданска.

Антонина Димитрова е преподавател в ОУ "П.Славейков" в Димитровград, а сега живее в Горски извор. Тя благодари на присъстващите, които са уважили премиерата й. Поетесата рецитира няколко стихове от новата си книга. Първият от тях бе посветен на 70-годишнината на Димитровград.


1 Коментар

Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини