Тръмп нареди създаването на център за проверка на имигранти

Американският президент Доналд Тръмп е подписал меморандум, който изисква администрацията да създаде център за проверка на имигранти, идващи в САЩ.

Съгласно меморандума Националният център за проверка ще бъде част от Министерството на вътрешните работи, като той ще бъде подпомаган от високопоставени служители в Държавния департамент и Министерството на правосъдието.

Центърът има за цел да проучва внимателно хората, които искат да имигрират в САЩ и да идентифицира онези, които биха могли да представляват заплаха за националната сигурност, което беше едно от основните обещания на Тръмп по време на предизборната кампания. Подробен план за центъра трябва да бъде предаден на Тръмп в рамките на шест месеца за одобрение.

"Това е още една стъпка към това да знаем кой идва в САЩ - че те са тези, които казват, че са, и че те не представляват заплаха за нашата страна", изтъкна вътрешният министър Кърстен Нилсен.

По-рано Тръмп заяви, че осигуряването на границата, прекратяването на верижната миграция и отмяната на "ужасната" програма за зелени карти трябва да бъдат крайъгълните камъни на имиграционната реформа.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини