Включиха Професионалната гимназия в Димитровград в меморандум за партньорство

    Димитровградската професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" е едно от трите учебни заведения в Хасковска област, което бе включено в Меморандум за сътрудничество и партньорство между работодатели и обучаващи организации.

    Документът е по инициатива на КРИБ-Хасково и работодатели от региона, а целта е популяризиране на професионалното образование на територията на нашата област. Меморандумът е бил подготвен с подкрепата на областния управител, Регионалното управление на образованието в Хасково и Регионалната служба по заетостта в Хасково.

    По този начин седем водещи фирми в региона подкрепят развитието на професионалното образование. Другите две училища са Професионална гимназия по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви” и Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт „Н. Й. Вапцаров” в Хасково

    Един от заявените ангажименти в документа е ангажимент за привличане и изграждане на млади и добре обучени специалисти със средно образование с успешна реализация по професиите машинен монтьор; електротехник; техник по автоматизация и машинен оператор.

    Областният управител Станислав Дечев е изразил пълната си подкрепа за инициативата и изрази увереността си, че Меморандумът ще бъде работещ документ, който ще позволи на професионалните гимназии да разгърнат потенциала си с помощта на местния бизнес. „Изключително съм удовлетворен, че идеята на КРИБ Хасково бе приета от фирми с доказано име, устойчиви производства тук и с визия за развитието на региона“, подчерта Станислав Дечев.

    „Днешният Меморандум е само първа стъпка в процеса на подпомагане на професионалното образование. През следващите месеци предстоят поредица от инициативи, които бизнесът ще предприеме, за да популяризират сред децата и родителите перспективните производства, които в момента се развиват в региона и които ще позволят на младите хора да се реализират в реалния сектор“, увери председателят на КРИБ Стефан Димитров.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ох
      ох
      1 0
      13:26, 10 фев 2018
      "След дъжд - качулка" Правило в Бг - първо унищожаваме, после ще "възкресяваме"! А дано, ама ......
    Последни новини