Не се преговаря за спиране на договорите с американските централи

Енергийният министър Теменужка Петкова опроверга информацията, че се водят преговори за прекратяване на договорите с американските централи.

"Аз не зная кой успя да наложи тази информация, че е налице становище на ЕК за прекратяване на договорите с двете американски централи", изненадана е Теменужка Петкова.Няма такова становище, подчерта тя. Министерството на финансите (МФ), Министерството на енергетиката (МЕ), Българският енергиен холдинг (БЕХ) са в непрекъсната комуникация с ЕК, изтъкна енергийният министър.

Когато има информация и становище, вие ще бъдете уведомени първи, увери тя.

В същото време председателят на енергийната комисия в НС Делян Добрев пред медии вчера е обявил, че се водят преговори за прекратяване на договорите с американските "Марици".Припомняме, на срещата в Министерския съвет на 6 февруари 2018 г. между работодателите и представители на правителството, стана ясно, че енергийният министър няма да бъде отстранена от поста си, а работодателите се отказват от предвидения за 28 февруари протест срещу поскъпването на цената на тока. 

Тогава депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че се ускорява прекратяване на договорите с американските ТЕЦ-ове. Към момента страната ни подкрепя становището на Полша срещу евродирективата за ТЕЦ-овете. 

Това обяви на 10 януари т.г. Теменужка Петкова по време на заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество по въгледобив, енергоресурси и минно строителство. Решението е взето на заседанието на Министерския съвет.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Кой лъже
    1 0
    18:01, 10 фев 2018
    Кой лъже в момента? Теменужка Петкова или Делян Добрев! Министър и депутат в една колонизирана страна. Димитровградчани си имат вече един лъжец. България си има много продажници.

Още новини

Случаен виц

Последни новини