Пътнически самолет със 71 души на борда се разби край Москва

Пътнически самолет Ан-148 на руската авиокомпания "Саратов" изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, а малко по-късно стана ясно, че се е разбил, тъй като бяха намерени отломките, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските службите за управление на извънредните ситуации.

Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието. В самолета е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени, казва източникът.

Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции очевидци савидели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва, предаде Франс прес.

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор "Антонов". Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, припомня Франс прес.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

Застрахователната компания "АлфаСтрахование" съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет са били застраховани от нея. Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата, предаде ТАСС.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини