Нова паралелка открива училището в Черноконево догодина

Нова паралелка ще бъде разкрита в единственото обединено училище в областта -  „Св.Свети Кирил и Методий“ в кв.Черноконево. Тя е за помощник в строителството като една от търсените професии. Това коментираха от РУО - Хасково днес по време на среща за държавният план- прием за учебната 2018/2019 година в област Хасково.

Нова специалност има и в професионалната гимназия „Проф.Д-р Асен Златаров“ в Димитровград, където залагат на професията електротехник, която е от т.нар. защитени специалности. Пак там ще се прилага дуална форма на обучение по специалността химик- технолог.

86 паралелки предвижда държавният план- прием за учебната 2018/2019 година в област Хасково. 35 от класовете ще бъдат профилирани, 51 от паралелките ще са професионални, съобщи по време на заседанието началникът на Регионалното управление по образование в Хасково Христина Боева.

Комисията прие единодушно предложенията от експертите и директорите на училища от региона по отношение на план - приема. Той е подчинен на Програмата за управление на правителството с приоритет развитие на професионалното образование. Планът ще се изпълнява в партньорство с бизнеса и с акцент развитие на дуалното образование, стана ясно още по време на срещата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини