Почитателите на модернизма в Хасково със свое прозорче във „Форум“

    Почитателите на модерното изкуство от Хасково от тази вечер имат отворено свое прозорче в галерия “Форум“. Отваря им го българо-френският проект  "Сътворено от хартия" на организациите Traffic d’Art от Страсбург и софийската Аdvertising Аrtists от София. Те представят десет млади български автори и десет техните колеги от Франция, които влизат в диалог чрез общата експозиция, за да отворят сетивата си и тези на публиката към преосмислянето на света в призмата на „днес“. Куратор от българска страна е Цветелина Анастасова, която е подбрала за участие българските артисти. Изложбата е част от културните събития в рамките на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз. А Хасково е неин домакин преди София и Стасбург.

    Артистичната експозицията беше открита днес от организаторите от българска страна -художниците с потекло от Димитровград Светлин Стоев и Стефан Чурчулиев. „За всички е ясно какво значение има в нашата цивилизация хартията. А ние смятаме, че нашата цивилизация е в етап, в който преразглежда своите ценности и затова сме дали възможност на съвременните автори да интерпретират темата по своя начин. Финансирахме този проект, защото мятаме с моя колега Стефан Чурчулиев, че младите български автори могат да бъдат показани навсякъде по света, защото са не по-малко талантливи от своите колеги от другите държави. “, каза на откриването Светлин Стоев.

    „Хасковските галерии винаги ще са отворени за вашите проекти, за съвременното изкуство.“, посочи кметът на града Добри Беливанов, който уважи събитието.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ев
      евала
      9 -5
      20:51, 15 фев 2018
      Уважаеми съграждани, това мероприятие струва на нас данъкоплатците цифром и словом 6000 лева! А кмета пак ги кани. Ами що да не дойдат, като им се плащат толкова пари.
    • 2
      Mb
      MBK
      5 -4
      08:59, 16 фев 2018
      По-грозно и бездарно "изкуство" не съм виждал. Жалко, че ангажират хората да гледат подобни неща.
    Последни новини