Григор Димитров е на 1/2-финал след безмилостен тенис

Григор Димитров изигра отличен мач и бе близо до перфектния тенис срещу Андрей Рубльов, като напълно обезличи руснака и по крайно категоричен начин се завърна на четвърто място в световната ранглиста.

Хасковлията спечели с 6:3, 6:4 и съвсем заслужено се класира на полуфиналите турнира от сериите АТР500 в Ротердам. Там ще го очаква добрият му познайник Давид Гофен, който бе “любимата жертва” на българина през миналата година и бе свързан с най-големите му успехи.

Срещу Рубльов Григор се очакваше да има проблеми, но той спечели далеч по-убедително и особено в първия сет бе тотален доминатор на корта. Във втория имаше само един момент, в който превъзходството на Димитров не бе подчертано - в продължилия почти десет минути девети гейм, когато обаче в крайна сметка българинът затвърди пробива си.

За разлика от предишните мачове, Димитров този път бе страхотен от бекхенд страната си и още по-впечатляващото бе, че го ползваше в 55% от разиграванията от основната линия и въпреки това обикновено ги печелеше. Единственият негативен аспект от днешния ден е, че Давид Гофен  без игра стигна до полуфиналите.

Източник: sportal.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    димчо
    6 0
    19:40, 16 фев 2018
    Браво Гришо .Напред към следващата победа .Успех.
  • 2
    66
    666_1518808345
    2 0
    21:12, 16 фев 2018
    Добре, че му мина контузията. Браво.
Последни новини