Стълбище превзе тротоар в центъра, глобяват собствениците

Изображение 1 от 5

    Стълбище превзе тротоар по улица „Драгоман“ в центъра на Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати и снимки. „Как може на тротоар в центъра на града (първа зона), на много оживена улица, да се изградят стълби и да се бетонира по-голяма част от тротоара, което прави невъзможно преминаването на пешеходци оттам, да не говорим за придвижване на хора с увреждания и инвалидни колички, както и майки с деца и детски колички", пита Иван Христов.

    Край стълбището има липа, на около една педя. „И всички граждани (включително хора с увреждания, деца и майки с деца и възрастни хора), трябва да излязат на платното за движение с всички опасности за здравето и живота си. Моля, направете нещо, за да се освободи тротоара", настоява Христов в писмото до редакцията. Той обаче посочва, че решението на проблема не трябва да бъде изсичане на дървото, което дава кислород в центъра на града.

    От община Хасково заявиха в отговор на запитване от Haskovo.net, че е направена проверка и е дадено становище за премахване на стълбите. Предстои връчване на акт на собствениците, казаха от кметството.

    Другият случай, за който сигнализира в писмото си Иван Христов, е хлътнала шахта срещу магазин до комплекс „21 век“ в пресечката срещу Енергото. "Тя си е била така от "голямото предизборно асфалтиране", но е хлътнала още и колите, които завиват от ул. "Драгоман" по ул. "Проф. Ал. Танев" правят сложни маневри за избягване на голямата шахта, а често и попадат в нея, разбивайки колите си. Моля, потърсете отговорност от служителите в общината да си свършат работата, а не само да ни събират данъци", пише Христов.

    От община Хасково заявиха, че проблемът с хлътналите шахти е в целия град, получило се е при полагане на пластове асфалт през годините. Преди около 2 г. започнало поетапно повдигане на шахтите, като нивото на решетките и асфалта било изравнено по улица „Георги Кирков“, бул. „България“ и други.

    Третият сигнал, който подава читателят, е за разбит тротоар на кръстовището между бул. "България" и ул. "Момчил войвода", срещу полицията. "Някой е разкопал тротоарните плочи и после не си е направил труда да възстанови тротоара. Отново тротоарът е непроходим за повечето жители на града.", пише Христов и уточни, че тротоарът е в това положение от около 2 г.

    „Щом това е положението в центъра, какво ли е положението в крайните квартали.", пита хасковлията.

    От община Хасково заявиха, че тротоарът ще бъде планиран за ремонт.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      50 -5
      08:55, 17 фев 2018
      Чек сега ли го видяхте ,бе?Че това там е така поне от 20 години.Великия Юджел Атила се подвизаваше по тоя имот.И сега някви читаци се мотат там.
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      32 -7
      09:41, 17 фев 2018
      Много обичаме да заграждаме и се разширяваме за чужда сметка.Така е и в блоковете винаги ще се намери някакъв дребен хитрец да загради площадка между етажите,и да не се съобразява с останалите съседи.
    • 3
      Ле
      Леле
      15 -7
      09:56, 17 фев 2018
      След 20 години, на някой маи му е светнала лампичката,че може да изкара малко джобни парички из под масата,от тези стълбички.
    • 4
      Ба
      бай Киро
      35 -4
      10:03, 17 фев 2018
      Мдаа, я се опитайте да ходите по тротоара на ул.Македония-невъзможно, по ул. Г.Кирков същата работа, по П.Р.Славейков, по част от ул. Добруджа - там пък тротоарът е превърнат в "Синя зона" и още един куп по-малки улички. Общо взето в Хасково по тротоар инвалидна или детска количка трудно може да се движи едно, че е тясно друго, че плочките са разкривени. Стар кмет - нов кмет все си е тая...
    • 5
      Ер
      Ерол
      25 -4
      10:29, 17 фев 2018
      А зад тази врата има нелегален шивашки цех , дрехи с марката на адидас, наик, рума и др.
    • 6
      Ху
      Хулиган
      33 -4
      11:40, 17 фев 2018
      Точно така. Браво на човека който е направил снимките. Стига сме си затваряли страхливо очите. Трябва да ги ръчкаме тези властници и дори да ги ритаме по задниците докато почнат да си гледат задълженията за което им плащаме, а не да се правят на господари. Трябва да разберат, че те са слуги на народа.r Uab4
    • 7
      Ка
      каскет
      23 -5
      12:05, 17 фев 2018
      ми...НЯКОЙ "покрива" този нелегален цех....
    • 8
      Ив
      Иван Иванов
      10 -4
      13:23, 17 фев 2018
      Ами на улица 13 март - магазин Интрига? Там е същото от много години няма тротоар за пешеходите
    • 9
      Де
      Демирев
      16 -2
      16:09, 17 фев 2018
      Това стълбище го направиха от ДПС, когато бяха в коалиция със СДС, преди Доган да им бие шута. Там на втория етаж имаха офис.
    • 10
      Пе
      Петко Шмайзера
      18 -2
      18:30, 17 фев 2018
      А някой опитвал ли се е да мине по тротоара пред РИОСВ, на ул.Добруджа 14, то не е тротоар, а малък паркинг, невъзможно е да се мине, но гарван гарвану око не вади, общината не желае да има ред или има ред където си пожелае!
      • Ив
        Иван
        5 0
        22:53, 17 фев 2018
        Безплатен паркинг на ММ ... хората до ходят по улицата да ги блъсне някой. Чудя се как спят тези хора някой ден заради тяхните паркирани коли ще пострада човек ....
    • 11
      Ху
      ХУРКА
      4 0
      08:39, 18 фев 2018
      Има места където целия тротоар е приватизиран от лафките на една свиня,другаде, от масичките на "дребния бизнес",на трето, от паркингите на "едрия
    Последни новини