145 години от гибелта на Левски отбелязаха в Димитровград

    145 години от гибелта на Васил Левски почетоха в Димитровград днес. Общоградското мероприятие в памет на Апостола започна в двора на СУ "Васил Левски", което днес отбелязва своя патрон. Под звуците на националния химн бе вдигнато знамето на България. Последва рецитал със стихове, посветени на Левски в изпълнение на деца от училището.

    В словото си директорът на училището Антон Иванов припомни за Апостола на свободата и следите, който е оставил днес. "Нека продължим будителското си дело с възрожденския плам на Левски, с любов към учениците и отговорност към себе си, родителите и обществото", заяви Иванов.

    С шествие присъстващите стигнаха до паметника на Левски близо до учeбното заведение. Там с рецитал се включиха децата от градина "Звънче". Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника. Поклонението уважиха депутатът Виолета Желева, кметът Иво Димов, председателят на ОбС Гергана Кръстева, общински съветници, преподаватели и ученици, културни дейци, граждани. На финала имаше минута мълчание в памет на Левски.

    Още снимки - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини