Приз за ПМГ „Васил Левски“ на състезанието „Лъвски скок“ в чест на 145 години от гибелта на Апостола

    За осма поредна година Смолян е домакин на регионалното ученическо състезание „Лъвски скок“, което се организира от Община Смолян, Регионален Исторически Музей „Стою Шишков“ в Смолян, РУО на МОН и ПМГ „Васил Левски“ в областния град.

    Надпреварата стартира днес, 19 февруари, в Спортна зала „Величко Чолаков“ Смолян с народни танци в изпълнение на група „Зареница“ и рецитал, посветен на Апостола. Тази година участваха 8 училища от областта, чийто патрон е Васил Левски, а над 80 деца показаха умения в дългия скок, с който се е славел Дякона.

    Във възрастовата група при малките от основни училища имаше най-много участници. Първо място спечелиха ОУ „Васил Левски“ село Средец, община Неделино. На второ и трето място се класираха отборите на основните училища с името на Васил Левски в Златоград и село Чавдар, община Доспат.

    В състезанието сред гимназиите се явиха две учебни заведения, като първенството е за ПМГ „Васил Левски“ в Смолян, а второто място е за отбора на ученическо общежитие „Васил Левски“ в Девин.

    Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на училищата, носещи името на Васил Левски в областта и по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини