Гласуваха заплатите на кмета на Димитровград и селските управници

Работните заплати на кмета на Общината и на кметовете на кметства утвърди със свое решение днес Общинският съвет в Димитровград. В докладната бе записано, че допълнителните средства за увеличението са осигурени от държавния бюджет за 2018г. Разходите за делегираната от държавата дейност за кметове и кметски наместници за Общинска администрация - Димитровград са 352 100 лева.
Тази сума предвижда увеличение с 1,5%, но след анализ кметът предложи на съветниците то да е в размер на 3 %. Увеличението на месечната заплата на кмета на общината е в размер на 10%, тъй като в пряка зависимост от него са възнагражденията за останалите служители в общинската администрация, а в бюджета за 2018 г. е предвидено увеличение за тях от 10 процента.

Кметът на Димитровград ще получава месечно възнаграждение в размер на 2 200 лв.
Кметовете на кметства са разпределени в 5 групи спрямо броя на населението по селата.

1030 лв. ще вземат вече кметовете на Меричлери, Ябълково, Горски извор, Крепост и Радиево. С 1004 лв. заплата ще са кметовете на селата Добрич, Скобелево, Брод и Черногорово. 954 лв. за кметовете на Злато поле, Сталево, Каснаково, Крум и Странско утвърдиха съветниците.

По 721 лв. заплата ще получават управниците селата Върбица, Долно Белево, Бодрово, Голямо Асеново, Воден и Здравец. 618 лв. ще е заплатата за кметовете на Бряст, Длъгнево и Малко Асеново, решиха още общинарите.

Видео по темата - вижте тук!
 
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ee
    eee
    3 0
    22:40, 22 фев 2018
    Чудно, как с такава заплата се заплаща обучението в чужбина?

Видеа по темата

Още новини

Последни новини