Убийство разкри потресаващото безхаберие на държавните органи. Преглед на печата

24 часа

Бонус и за деца от съседен район за 1-и клас

По 5 точки бонус ще получават деца от съседен на желаното училище район при прием в първи клас в София.

Новите правила за кандидатстване бяха приети от Столичния общински съвет в четвъртък.

Точките за съседен на училището район, който може да е повече от един, ще се прилагат само за децата, които не отговарят на водещите критерии за уседналост.

Труд

МВФ: Намалете лошите кредити

Българската банкова система е устойчива, но лошите кредити са значително над средното ниво за ЕС. Това се посочва в доклада на Международния валутен фонд след приключилия преглед на икономиката на страната. Доходът на човек от населението в България е само половината от средния за ЕС и неравенството в доходите на хората е по-високо от средното за Общността, посочват от МВФ.

Монитор

След труса в Пловдивско: Баба Надя стои на студено, паднали й комините

"Вярваща съм. Помолих се на Господ повече да не продължава този ужас. За нас, старците, е ужас. Ние нито можем да избягаме навън, нищо....Лежим си.". Думите са на самотно живеещата 88-годишна Надя Щерева от пловдивското село Крумово, чиято къща е единствената пострадала от силното земетресение в нощта на 22 февруари. Според Европейския сеизмологичен център трусът е бил със сила 4,3 по скалата Рихтер на 14 километра дълбочина и е усетен в 1,41 часа българско време. Регистриран е на 19 км югоизточно от Пловдив и на 2 км в северна посока от Асеновград, което определя село Крумово като епицентър на земетресението, последвано от десетки афтършокове, някои от които усетени от хората, като този в 17,05 часа, който е бил с магнитуд 3 по скалата на Рихтер.

Стандарт

Горанов видя разминаване в сметките на Здравната каса

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на Националната здравноосигурителна каса, предава БНР.

Това е станало с писмо, изпратено до Здравната каса и министъра на здравеопазването. В писмото Горанов настоява, докато не се изяснят обстоятелствата, в никакъв случай да не се подписва Националният рамков договор за тази година.

Сега

Убийство разкри потресаващото безхаберие на държавните органи

Бездействието на институциите стигна нов връх в зловещ сюжет, този път разиграл се почти на живо по Нова телевизия. 87-годишен мъж беше убит в столичния кв. "Люлин", а трите му внучки - на 13, 14 и 18 г., са прекарали целия си живот под ключ и без да посещават училище въпреки множество сигнали до социални служби, полиция и прокуратура. Всички институции си намериха оправдание защо не са реагирали - едни не знаели, на други им пречел законът. Никой не пое вина за трагедията, а някои дори се самопохвалиха.

Капитал дейли

Строителството на лифтове без смяна на предназначението на земята се отлага

"Обединени патриоти" са оттеглили промените в Закона за горите, които даваха възможност за построяването на лифтове и ски писти, без да се сменя предназначението на земята. Това е станало по време на заседанието на правната комисия в сряда, в чийто дневен ред беше разглеждането на законопроекта на първо четене. Поправките бяха внесени от група народни представители от "Обединени патриоти" в началото на февруари. Сред вносителите беше и председателят на правната комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов.

По време на заседанието Християн Митев от "Обединени патриоти" е посочил като причина за оттеглянето на законопроекта факта, че той все още не е разглеждан от водещата комисия по земеделие. "Законопроектът не е оттеглен, а само отложен", уточни Митев пред "Капитал". Другият аргумент, който той посочи, е, че понеже промените в Закона за горите са дискусионни, е необходимо те да минат първо през обществено обсъждане.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини