Новият PEUGEOT 508 променя всичко

Изображение 1 от 4

    С нова по-ниска и компактна архитектура, нов по-изразителен и солиден дизайн, впечатляващ интериор с обновена версия на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT 508 обещава силни емоции. Образцовото пътно поведение, новите двигатели, безбройните технологични функции и огромният скок по отношение на качеството, превръщат новия PEUGEOT 508 в световен стандарт за препозиционирането на марката към луксозния клас автомобили.

    Променяща се концепция за променящ се сегмент

    На европейския пазар традиционният седан в сегмент D е в застой през последните четири години, след повече от десетилетие на спад. Под натиск от разнообразни предпочитания на клиентите и различен дизайн, особено от пазара на SUV модели, големият седан сега може да се възползва единствено от предлагане на по-широко разнообразие и възприемане на по-ясно изразена идентичност.

    В тези условия дизайнерите на новия PEUGEOT 508 заявиха своята ясна цел: да се премине от традиционния силует с четири врати към фастбек с пет врати.

    Дързък дизайн

    От пръв поглед новият PEUGEOT 508 изненадва с енергично и изразително присъствие. Автомобилът е нисък – едва 1,40 м и с аеродинамичните си линии е решен в стил “купе“.

    Предницата е впечатляваща, дори агресивна. Прецизно изработената радиаторна решетка с шахматен мотив е разположена между предните Full LED фарове, вдъхновението за които е почерпано директно от най-новия концептуален автомобил на марката: PEUGEOT Instinct. С лъва в центъра на радиаторната решетка и логото 508, разположено в най-предната част на капака, новият PEUGEOT 508 отдава дължимото на своите признати предшественици, PEUGEOT 504 и 504 купе.

    Вертикалната светлинна идентификация на опалесцентните LED дневни светлини предоставя характерно и ексклузивно присъствие. Те ограждат с елегантна тънка рамка предницата на автомобила, преминавайки от предните фарове до отворите на въздуховодите на предната броня.

    Хоризонталният преден капак е снижен максимално, за да усили динамизма на новия PEUGEOT 508. Дизайнът му цели да предложи възможно най-изчистените линии както отстрани, така и отпред. Подобен тип изработка на капака в автомобилостроенето е запазено само за премиум или концептуалните автомобили. Всички тези отличителни характеристики придават на новия PEUGEOT 508 особена индивидуалност и засилват усещането за качество, присъщо на високия сегмент.

    В профил новият PEUGEOT 508 разкрива идеално балансирани пропорции. Покривът е нисък и обтекаем, в стила на премиум сегмента. Автомобилът изглежда компактен като дължината му е ограничена до 4,75 м. Остъклените повърхности придават допълнителен финес на силуета и разкриват врати без рамки. Нищо не нарушава неговата динамика: липсват класическата позиция на предния капак, рамките за стъклата вратите; луфтовете са намалени чрез първокласно ноу-хау; колелата са в идеална хармония с арките на подкалниците; покривната антена е премахната. PEUGEOT са използвали своите експертни познания, за да увеличат максимално естетическата привлекателност и качеството на автомобила.

    В задната част блестящо черната хоризонтална лента, която характеризира най-новите модели на марката е интегрирана между светлини. Но това, което веднага изпъква, са триизмерните Full LED задни светлини. Заимствани директно от дизайна на най-новите концептуални автомобили PEUGEOT и използвани за пръв път при Quartz, тези светлини, светещи и през нощта, и през деня с променлив интензитет, правят светлинната идентификация във формата на нокти постоянно видима. За да впечатлят допълнително, емблематичните светлини изглеждат различно в зависимост от това дали се гледат отстрани или отзад. Те са разпознаваеми и придават допълнителна стойност на дизайна.

    Задната част на автомобила разкрива и оригинална характеристика на новия PEUGEOT 508: умело скрита задна врата, която съчетава елегантност с практичност и дава оптимален достъп до 487-литровия багажник.

    Купе, усъвършенствано с PEUGEOT i-Cockpit®

    Влизането в новия PEUGEOT 508 е като пристъпване в нов свят - свят, отдаден на качество и оригиналност. Погледът веднага е привлечен от впечатляващия, несъмнено първокласен инструментален панел и най-новата версия на PEUGEOT i-Cockpit®.

    От първото си появяване през 2012 г. при PEUGEOT 208, кокпитът търпи развитие с въвеждането на новите модели в гамата. От SUV PEUGEOT 2008 до PEUGEOT 308 и най-новите SUV модели, PEUGEOT 3008 и 5008, три поколения на PEUGEOT i-Cockpit® вече са оставили своя отпечатък като важни преимущества на Марката.

    Отново откриваме съществените компоненти на PEUGEOT i-Cockpit®:

    Компактен волан

    Голям, 10-инчов HD капацитивен сензорен екран във формат 8:3

    Дисплей на нивото на очите с 12,3-инчов цифров екран с висока резолюция

    Напълно конфигуруем и подлежащ на персонализация (шест различни режима на извеждане), дисплеят е разположен над волана и представя цялата необходима информация за шофирането в полезрението на водача, намалявайки необходимостта да отклонява поглед от пътя 

    Централният сензорен екран е идеално вграден в инструменталния панел, на приблизително същата височина като дисплея на нивото на очите. Капацитивният сензорен екран е с 8-инчова версия при базовото ниво на оборудване Active и с 10-инчова HD версия при ниво Allure и по-високите нива. Придружен е от седем лостчета, наподобяващи клавиши на пиано, забележително добре интегрирани в панела и осигуряващи директен, постоянен достъп до основните функции за комфорт: радио, климатик, навигация, настройки на автомобила, телефон, мобилни приложения и i-Cockpit® Amplify (вж. по-долу).

    Ясно забележим на централната конзола, лостът на 8-степенната автоматична скоростна кутия е електрически и се управлява с едно натискане. Дизайнът му подчертава модерното излъчване на позицията на водача и заедно с лостчетата на волана усилва удоволствието от шофирането.

    Новият PEUGEOT 508 предлага и i-Cockpit® Amplify с възможност за избор между две подлежащи на пълна персонализация интериорни среди („BOOST“ и „RELAX“), които събуждат сетивата:

    - Зрението, чрез настройка на интензитета на осветлението и цвета на екрана

    - Слуха, чрез настройки на музикалната среда

    - Осезанието, чрез програмите за многоточков масаж на седалката

    Функцията i-Cockpit® Amplify въздейства върху динамиката на автомобила чрез селектора за избор на режим на шофиране (ECO/Спортен/Комфортен/Стандартен), както и върху амортисьорите при автомобилите, оборудвани с електронно окачване.

    Постигната е уникална позиция на водача, която осигурява стимулиращо, интуитивно удоволствие от шофирането всеки път, когато се качите на борда.

    Върховен комфорт и първокласно качество

    Новият PEUGEOT 508 е покана за първокласно пътуване. Изборът и качеството на материалите в покритията и тапицериите, и вниманието, отделено на изработката, обгръщат пътниците с мека, модерна, изискана среда.

    По тази причина седалката на водача (и на пътника до водача от ниво Allure Business) получи етикета AGR (Aktion für Gesunder Rücken), който оценява нейната ергономичност и възможностите за регулиране по дължина, наклон на облегалката и лумбална опора (четирипосочна електрическа пневматична система). Това оборудване се предлага като опция от ниво Active.

    Предните седалки предлагат също електрически настройки в 8 посоки с възможност за запаметяване на две конфигурации.

    И двете ергономични предни седалки разполагат опционално с осемточкова пневматична система с пет програми за масаж.

    Нещо повече, има изобилие от пространства за съхранение на вещи - до 32 литра! – разпределени в купето, както и множество контакти (четири USB порта за зареждане на мобилни устройства са налични от ниво Allure, един жак съединител в подлакътника и два контакта по 12V, включително един в багажника). Широко отварящият се панорамен покрив е в стил спойлер, а за първокласната аудиосистема на автомобила Марката отново е избрала Focal®, признатата френска компания в областта на акустиката.

    Уникалното изживяване на борда се подсилва и от елементите на интериора, които увеличават усещането за качество и модерен стил в купето. Изборът и обработката на материалите, както и прецизното съчетаване на всички компоненти са запазена марка на луксозните седани: такива са пълнозърнестата кожа или кожа напа, сатинираният хром, черният лак, Alcantara®, естественото дърво (Grey Oak при GT Line или GT, или Zebrano, налично само при GT).

    Този стандарт за високо качество се вижда и в многото функции за комфорт и безопасност в автомобила.

    Следва II част

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини