Борисов разпореди на ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ

"Сега":

Борисов разпореди на ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция "Национална сигурност" и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България", съобщи правителствената пресслужба. Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор. Министър-председателят Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

От пресслужбата на кабинета припомнят, че "правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност".

Скандал в БСП заради Народния съд

Раздор настъпи в редиците на БСП, съобщава Нова телевизия. Поводът е отстраняването на Валери Жаблянов от поста заместник-председател на парламента и темата за Народния съд. По време на пленума на социалистите вътрешната опозиция попитала ръководството защо е изтеглило от позицията на партията в сайта й изречението, че "Народният съд е бил необходимо военновременно правосъдие".

"Много грешки правим. Аз мисля, че Валери Жаблянов е поредната жертва на такива емоционални и бързи действия, които водят до това, което аз казах едно време - че партията се управлява от треторазрядни хора", коментира Георги Гергов.

БЛС. 

"24 Часа":

Лекарският съюз се съгласи да подпише Националния рамков договор за 2018 г.

С 229 гласа "за", 28 "против" и 7 "въздържал се ", Българският лекарски съюз взе решение да подпише Националния рамков договор за 2018 г. със здравната каса. Това се случи на редовния събор на съсловната организацията, който се състоя днес, а гласуването приключи преди минути.

В НРД 2018 г. лекарският съюз успя да договори сериозно увеличение на цени в над 130 клинични пътеки в болнична помощ, в почти всички специалности.

Тежка обстановка. 

"Монитор":

Външно предупреди: Не пътувайте из Балканите

Във връзка с усложнената зимна обстановка на Балканите и очакваното влошаване на метеорологичните условия в Хърватия, Словения, Република Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия, изразяващо се в минусови температури, силни ветрове и обилни снеговалежи, Министерството на външните работи (МВнР) съветва всички български граждани, които имат намерение да пътуват до или през териториите на посочените държави през следващите няколко дни, да отложат своите планове до нормализиране на обстановката. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. В случай на неотложни пътувания МВнР съветва гражданите да се осведомят подробно за актуалната метеорологична и пътна обстановка за дестинацията на пътуване, да следват стриктно инструкциите на местните власти и указанията на пътните знаци и да потеглят на път напълно подготвени за придвижване в зимни условия - зимни вериги за гумите, пълен резервоар на автомобила, подходящо топло облекло и мобилни апарати с напълно заредени батерии.

Протест. 

"Сега":

Цачева предлага 5% скок на заплатите на надзирателите, те искат 20%

Надзиратели в затвори и служители на "Съдебна охрана" от цялата страна се събраха на национален протест пред сградата на Министерството на правосъдието в София.

В началото на демонстрацията, проведена под надслов "Европа и за нас", пред недоволните се изправи министър Цецка Цачева. Тя обясни, че едно от основните им искания - увеличение на заплатите с 20% не може да бъде изпълнено. Максималното увеличение, предложено от финансовия министър Владислав Горанов, е 5%, но протестиращите са отказали, съобщава Би Ти Ви. Според Цачева обаче искането за 20% скок не съответствало дори на направените увеличения в системата на МВР.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    2 0
    18:39, 25 фев 2018
    Бати Бойко пак се мъчи да излезе чист като сълзица от тая афера с ЧЕЗ Как така не знаеш бе ти си премиер бе БАЦЕ че ти ако това не знаеш защо си премиер Сега го отнесе ПРЪДЛАТА ПЕТКОВА но ще бъде компенсирана с някасъв висок пост --тия евтини номера са ни пределно ясни
Последни новини