Властта, кметовете и социалната мрежа - или за замръзналата официална страница на асеновградския градоначалник

    Ролята на социалната мрежа вече не крие никакви тайни за никого. Мало и голямо се информира, изказва, споделя, реагира и изобщо прекарва огромната си част от времето във Фейсбук. Живее и съпреживява в мрежата. Социалната мрежа. Повтаряме - социалната. Не откриваме топлата вода и няма да философстваме по темата, затова ще караме напряко - какво се случва с официалната страница на кмета Емил Караиванов? Защо "замръзна", след като последно ни пожела "Да бъдем благодарни за всичко, което имаме, и с добра мисъл, с надежда и вяра в позитивното начало, да посрещнем 2017 година!"?

    Да, правилно прочетохте - 2017 година... Предишните постове са от 2016-а, а най-активна страницата е била, няма да ви учудим - по време на предизборната кампания през 2015-а. При това със споделени материали от новинарски сайтове, рядко с лични обръщения и изказвания.

    Дали се заяждаме в момента? Не, не се. Това което правим, е да обърнем внимание на факта, че липсва личната комуникация кмет - избиратели, градоначалник - граждани, народен избраник - гласували му доверие...Сайтът www.emilkaraivanov.com пък изцяло липсва. Вероятно вече няма смисъл от него...Само ще вметнем, че част от Програмата за управление, която бе показвана на избирателите през 2015-а, бе обещанието за "Ежемесечна виртуална приемна на кмета на общината, съобразно динамиката на нашето съвремие и с цел бърза и ефективна комуникация между гражданите и местната администрация. Виртуалната приемна ще бъде разположена в специално създадена за целта страница в социалната мрежа Фейсбук."

    Да, съществува официална страница на общинската управа, но там положението е на повече от общо основание - "Общината направи", "Общината постигна", "Кметът бе на среща", "Кметът се върна от среща", "Общината получи награда" и т.н. и т.н. до безкрай, с изцяло преповтарящата се информация от официалния сайт на местната управа. Вярно - редовно. Но още по-вярно - повърхностно, с тотална липса на отношение и заявена ангажираност и съпричастие. Към асеновградчани. Към тези, които гласуваха за кмета. Изразено в цифри 11 388 гласа на безрезервно доверие на първи тур и 15 242 на втори. Едно е да ти разкажат от трето лице, единствено число, къде и защо е бил кметът, какво и къде е направил, съвсем друго е личното обръщение "Скъпи съграждани/приятели, днес бях/подписах/срещнах/разговарях/съобщавам ви/питам ви/забелязвам..."

    За да не изпадаме в алабализми, прилагаме скрийншотове* на официалните страниците на Георги Мараджиев от Стамболийски - община в пъти по-малка от Асеновград, на Иван Тотев - Пловдив, на Хасан Азис и Николай Мелемов - ръководители на съседните общини Кърджали и Смолян, на столичанка №1 Йорданка Фъндъкова, на любимеца на всички Димитър Николов, кмет на Бургас, и други.

    Изводите оставаме за вас.

    *Скрийншотовете са към 16 часа днес.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини