Дървена ваканция искат от кмета в Димитровград

    Кметът на Димитровград Иво Димов публикува на своя личен профил във Фейсбук съобщения, които са му изпратили ученици от Димитровград. Те искат да бъде обявена дървена ваканция в училищата заради снега, паднал от вчера над общината. Децата се оплакват, че трудно се придвижват по улиците, че ще се разболеят и др.

    "Сигурен съм, че ви е много трудно да посещавате учебни занятия, но според закона кметът има право да даде до три дни ваканция. Аз вече я дадох преди няколко седмици, когато имаше доста болни от грип. Ако има болни, нека си стоят вкъщи. Останалите просто се наслаждавайте на снега и на зимата и се забавлявайте", отговоря публично градоначалникът.

    Проверка показа, че няма основания за обявяване на т.нар.дървена ваканция в община Димитровград. Осигурен е достъпа в снега до сградите на учебните заведения. Всички училища са добре отоплени и с нужните в класните стаи температури от минимум 18 градуса.

    Междувременно усложнена остава зимната обстановка в община Димитровград и днес. Всички пътища са проходими, но при зимни условия, няма населени места без вода и електрозахранване в общината, съобщават от кметството. 

    Очаква се обстановката да се влоши заради продължаващите и в сряда валежи от сняг, както и падането на температурите рязко под нулата, предупреждават от Кризисния щаб в Областна администрация. Предвижда се и обледяване, което ще настъпи в четвъртък срещу петък заради интензивен дъжд над Хасковска област.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Из
      Извод
      7 -1
      14:17, 27 фев 2018
      От съобщенията до кмета - изводът е един: огромна част от днешните подрастващи са неграмотни, нахални, невъзпитани и мнооого мързеливи....
      Ако това е бъдещето на България - Боже пази ни!
    • 2
      Ав
      Автор
      6 0
      16:33, 27 фев 2018
      Мръзни в училище сега, за да не мръзнеш след това!

    Още новини

    Последни новини