Алековци отбелязаха Деня на розовата фланелка

    С поредица инициативи за трета поредна година учениците от ОУ“Алеко Константинов“- Димитровград се включиха в Деня срещу тормоза в училище, популярен и като Ден на розовата фланелка. Той се отбелязва последната сряда на месец февруари. Децата бяха избрали да носят и розов цвят, символ на идеята да бъде спряна агресията.

    Първите класове - 1 а и 1 б с кл. ръководители Румяна Несторова и Ивета Христова изгледаха презентация по темата за агресията сред децата. Възпитаниците на 5 и 6 клас присъстваха на лекция, подготвена от Наталия Делчева от фондация „Подари усмивка“. Те изработиха и вестник със заглавие „Как да се справим с насилието в училище“.

    Учениците от 7 а клас с ръководител Анета Русинова направиха стъпки-послания, които бяха поставени по стълбите в училището. Техните съученици от 7 в клас с ръководител Радка Сенкова изработиха розови фланелки от хартия, които закачиха на реверите на учителите и учениците. По инициатива на Ученическия съвет, ръководен от педагогическия съветник Димитър Димитров бе оформен кът в едно от фоайетата на училището.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини