Емил Караиванов към самодейците: Вие сте тези, които ни правите съпричастни с българската култура и традиции

По повод Деня на художествената самодейност, отбелязван днес, кметът на Асеновград Емил Караиванов изпрати поздравителен адрес до всички читалищни настоятелства и самодейни колективи в общината. Ето с какви думи се обърна градоначалникът към тях:

"Скъпи самодейци,

Приемете моите поздравления по случай Деня на художествената самодейност – 1 март!

Денят на самодееца е празник за всички Вас - хората, които не жалите време и сили, за да работите за запазването на българските традиции, култура и фолклор.  Вие сте хора с различни професии и социален статус, възраст и пол, но всички водени от любов към традиционното и съвременно изкуство.     

Уважаеми самодейци, благодарение на работата на всички Вас, изкуството присъства в живота ни всеки ден. Вие не само го създавате, Вие участвате в неговото популяризиране и правите нас, жителите на общината ни, съпричастни с българската култура и традиции.

Поздравявам Ви за многобройните Ви успехи, за Вашия безкористен и всеотдаен труд, за неугасващия ентусиазъм и неуморния стремеж към  опазване на българщината. Радвам се на изявите Ви и Ви уверявам, че Община Асеновград ще продължи да Ви бъде подкрепа и добър партньор. 

Бъдете здрави, все така трудолюбиви и всеотдайни!

Честит празник!"

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини