Новият PEUGEOT 508 променя всичко (II част)

С нова по-ниска и компактна архитектура, нов по-изразителен и солиден дизайн, впечатляващ интериор с обновена версия на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT 508 обещава силни емоции. Образцовото пътно поведение, новите двигатели, безбройните технологични функции и огромният скок по отношение на качеството, превръщат новия PEUGEOT 508 в световен стандарт за препозиционирането на марката към луксозния клас автомобили.

Интензивно усещане при шофиране

По отношение на удоволствие от шофирането, новият PEUGEOT 508 e верен на своето ДНК. Той печели от технологиите и експертния опит, разработени в PSA Group, като например:

- Използване на платформата EMP2, която е несъмнено една от най-добрите платформи днес, осигуряваща чудесни динамични качества и намаляване на масата (средно 70 кг по-малко в сравнение с предишното поколение), подобряване на разхода на гориво, безопасността и експлоатационните показатели.

- Въвеждането на нова техника за заваряване на каросерията, усилена с 24 м свързване посредством структурно лепене, осигуряваща по-голяма твърдост и гаранция за по-добра издръжливост.

- Монтиране на предно гнездо на амортисьора за оптимална работа на окачване

- Адаптиране на задната ос с многораменно окачване, свързана с окачване, управлявано от променливи амортисьори – Активно управление на окачването (стандартно оборудване при версия GT и с всички бензинови двигатели; опция при 2,0-литровите дизелови двигатели).

- Настройки за контакт с пътя, адаптирани за всеки двигател, за да гарантират най-комфортното возене и омекотяване по неравни повърхности.

- Калибриране на електрическото сервоусилване на волана за осигуряване на баланс между плавното и твърдо управление за всички ситуации на пътя и за забележителна маневреност.

- Широко въвеждане на надеждна, модерна автоматична трансмисия чрез използване на нова 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8 с електрически лост, управляван с едно натискане.

Всички функции на PEUGEOT i-Cockpit® и неговият компактен волан осигуряват сензационно усещане при шофиране и спираща дъха динамика!

Впечатляващ набор от оборудване и системи в помощ на водача

Новият PEUGEOT 508 предлага широка гама от системи в помощ на водача от най-ново поколение, които забележително отговарят на все по-взискателните критерии на EuroNCAP. Автомобилът е оборудван със следните системи:

- Система за нощно виждане (Night vision), за първи път в сегмента

- Адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия ЕАТ8)

- Асистент за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop & Go), първо приложение в гамата на PEUGEOT

- Активна спирачка за безопасност от най-ново поколение (която засича пешеходци и колоездачи през деня и през нощта при скорост до 140 км/ч) и Предупреждение за спазване на дистанция

- Асистент за придържане в лентата (включително спрямо банкетите)

- Предупреждение за бдителността на водача (чрез камера)

- Система за автоматично превключване на дълги и къси светлини

- Система за разпознаване на пътните знаци за ограниченията за скорост и препоръки

- Система за разширено разпознаване на пътните знаци („Stop“, „Забранено влизането“ и др.)

- Система за активно следене на мъртвата зона

Оригиналната система за нощно виждане използва инфрачервена камера и засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200-250 м извън обхвата на предните фарове и извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача.

При шофиране в града на водача е осигурена помощ при извършване на определени маневри от системата Visiopark 2 (360° изглед) и системата за паркиране от най-ново поколение Full Park Assist с функция Flank guard за защита на фланговете (предлага се само с автоматична скоростна кутия EAT8). Системата автоматично управлява посоката, ускорението и спирачната система при заемане и освобождаване на паркомястото.

Оборудването за свързаност е не по-малко впечатляващо, като новият PEUGEOT 508 предлага:

- Функция Mirror Screen, съвместима с Android Auto, Apple CarplayTM и MirrorLink®, с гласово разпознаване извън автомобила чрез смартфон.

- Индукционно зареждане на смартфон (за устройства, съвместими със стандарта Qi) 

Пакетът PEUGEOT Connect включва 3D свързана навигация с TomTom®Traffic и разширява възможностите, предлагани от новата технология, в три посоки: навигация, безопасност (PEUGEOT Connect SOS & Assistance) и поддръжка (пакет PEUGEOT Connect с дистанционни услуги).

Икономичност и динамика на високо ниво

Независимо дали става въпрос за архитектурата на автомобила, оптимизацията на размерите, намаляването на масата, аеродинамиката или задвижващия тракт, всичко е създадено с цел намаляване на емисиите CO2 до възможно най-ниските нива.

Новият PEUGEOT 508 се възползва от двигателите от ново поколение PureTech и BlueHDi (с технология SCR), за Best in Class (най-добрите в класа) нива на CO2 емисии. Тези нива са още по-забележителни, защото са съгласно новите технически изисквания и процедурата WLTP, която търси съответствие между одобрените нива на разход на гориво и нивата при употреба от клиентите в реални условия.

При бензиновите двигатели има две нови предложения (в зависимост от пазара), разработени въз основа на 1,6-литровия двигател PureTech:

- PureTech 180 S&S EAT8

- PureTech 225 S&S EAT8 (само за версия GT). Заедно със спортния режим на електронното окачване това предложение предоставя мощност и бързи реакции, достойни за емблемата GT.

Възможностите за избор при дизеловите двигатели са четири (в зависимост от пазара), разработени въз основа на 1,5-литровия и 2,0-литровия BlueHDi двигатели:

- BlueHDi 130 S&S с 6-степенна механична трансмисия е двигателят на базовото ниво и единственият, който предлага 6-степенна механична скоростна кутия;

- BlueHDi 130 S&S EAT8;

- BlueHDi 160 S&S EAT8;

- BlueHDi 180 S&S EAT8.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Га
    Ганя
    0 -1
    10:38, 4 мар 2018
    Ганя си иска немските каруци и т'ва е! К'во Пежо, к'ви 5 лева!
Последни новини