Хасковлийка даде 10 000 лева и 1000 долара на мним полицай и се покри от срам

79-годишна хасковлийка е била измамена по схемата „съдействие на полицията“, съобщиха от областната дирекция на МВР. Жената получила обаждане от мним полицай и веднага се задействала след инструкциите му. Изтеглила наличните си 10000 лева, 1000 долара и златни накити и ги оставила на стълбички на улица „Аида“ в Хасково.

След известно време, възрастната жена усетила, че е измамена и от срам отказала да се прибере. Сигнал за продължителната й липса подал синът й около 17 часа вчера. На крак е вдигнат състава на РУ Хасково. След часове издирване, около 23 часа жената е открита от полицаите и върната при семейството си.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ко
    Комунисти
    30 -1
    11:40, 2 мар 2018
    Значи това не ли се изтърка вече , всеки ден по новините дават за измамените, а те пак дават , не мога да разбера ЗАЩО?
    • Дж
      Джони Собиески
      17 -1
      15:51, 2 мар 2018
      Не дай Боже, да те тресне кръвно, или инсулт.. изобщо да си над 70.. И да те заплашват по телефона, че ще кормят син, дъщеря, внуци.. Тогава ела, говори.

      Ченгетата да се организират.. Ако плашат Боку , за 20 минути са разбрали кой е..
      В Туркието, Гърция, Румъния ги хващат за 10 часа.. У нас управниците тормозят хората по всякакъв начин .. от торбички без дръжки по магазини, до бездействие към ******и - телефонисти и ******и - каруцари..
  • 2
    К
    К
    33 -1
    13:26, 2 мар 2018
    Роднините на жената имат вина,защото не са взели превантивни мерки точно за такива инциденти. Тя бабата вече е изветряла на тази възраст не може да мисли. Къде са банковите служители при положение, че толкова се говори по тези проблеми. Идва възраста жена иска да изтегли сумата, която е доста голяма и ти му я даваш без да се замисляш. Еми в схемата са и тези от банката. Те имат информация кой какви средсва има в сметките си.
    • Не
      Недоволен
      25 0
      14:58, 2 мар 2018
      Абсолютно е така. В банката трябва да има някаква процедур при тегления на суми от такива рискови грепи хора. Може някой да я е хванал на улицата и да я е заплашил, да я изнудва и т.н. Никъде в банките няма разяснителни плакати за тия измами. Те висят в полицията, където ходят вече ужилените. Ако жената прочете два плаката, докато виси на опашката и чака да я обслужат, най-вероятно и сама ще се сети....
  • 3
    Ат
    Атанас
    19 0
    16:01, 2 мар 2018
    Суми от четири хиляди и повече се теглят от банков клон след предварителна заявка от два дена.Как ги я изтеглила.
  • 4
    Ив
    Иван
    11 0
    20:17, 2 мар 2018
    Ако внуците й поискат 10000 лева дали ще им ги даде веднага?
Последни новини