Определиха двойка от Димитровград да получи ин витро процедура

Изображение 1 от 2

    Двойка от Димитровград спечели финансиране за ин витро процедура след теглен днес жребий в Областна администрация -Хасково. С него бяха определени две двойки, които ще бъдат подпомогнати в рамките на дарителската кампания „За повече деца в България“. Късметът се усмихна Татята и Христо от Любимец, и Диана и Владимир от Димитровград. Те ще бъдат подпомогнани с по 4 300 лв.

    Общо седем двойки кандидатстваха за финансиране чрез фондация „Искам бебе“. Две от тях не отговаряха на условията, припомниха от Областна администрация..

    В рамките на една година трябва да бъдат извършени процедурите и ако всичко е наред след година трябва да имаме бебета от нашата кампания, пожелаха си инициаторите.

    До сега над 1500 бебета са се родили, благодарение на фондация „Искам бебе“, съобщи Мария Янева, която е председател на фондацията. Тя благодари на всички дарители от Хасково и региона, както и на доброволците.

    При тегленот на жребия присъства и семейството на малкия Воислав от Димитровград, който е роден при девети ин-витро опит, уточни майка му Антоанета Стефанова.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев съобщи, че кампанията „За повече деца в България“ ще бъде продължена и съвсем скоро ще бъдат обявени инициативите, които ще се проведат в общините от областта през тази година.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини