Алековци стартираха месец на здравословното хранене

Изображение 1 от 6

    Месец на здравословното хранене е март за димитровградскато ОУ "Алеко Константинов". Началото на традиционната инициатива поставиха третокласниците с кл.ръководител Павлина Точарова, които рисуваха здравословни храни и изгледаха специална презентация.

    Учениците от клуб „Природата и ние“ с ръководител Елена Генчева взеха участие в кулинарно състезание – здравословна закуска, като приготвиха вкусна храна.

    Друга от дейностите реализираха седмокласниците, които се запознаха и приложиха наученото на практика в часовете по "Технологии" - Как да си приготвят сами здравословна храна.

    Съвместно с по-малки ученици със СОП бяха направени сандвичи, салати, предястия, подчинявайки се на принципите на здравословното хранене, като припомниха и основните правила за поведение в кухнята и на масата. Ръководители на мероприятието бяха ресурсните учители Живка Фичева, Живка Вълева и преподавателя по Технологии Владимира Самарджиева.

    В месеца на здравословното хранене предстоят беседи по темата за здравословните храни в 5 и 5 клас,  Третокласниците с ръководител Антоанета Николова ще изработят табла, запознаващи ни със здравословните храни;

    В часовете по информационни технологии учениците ще изготвят презентации, флайери и брошури, популяризиращи здравословното хранене и ще ги представят пред съученици и родители. Предвиден е идебат на тема „Дюнер срещу пълнозърнеста филийка“;

    В часовете по английски език, с преподаватели Галина Жечева и Красимира Маркова, учениците ще се запознаят със съвети за здравословно хранене, с хранителната пирамида, основнте хранителни групи и културата на здравословното хранене на различни странии. Те ще изготвят презентации на тема „Healthy Food” /Здравословна храна/

    В часовете по английски език учениците от 3 –ите класове , с ръководители Мариана Делчева и Антоанета Николова, ще изготвят постер „ Вредна срещу здравословна храна.

     

     

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ро
      Робот
      0 0
      12:00, 12 мар 2018

      Гледам здравословната им закуска на дечицата и се чудя, къде видяха здравословно хранене в продуктите от снимките. Какво здравословни има в маргарин, хляб, някакъв салам (в който само месо няма), млечен шоколад. Не обърквайте представите на децата да си мислят, че като ядат филия с маргарин и салам творение на химическата индустрия, а било то и с пресен домат посред зима, че се хранят здравословно и в дщнера им има зеленчук и другите му съставки са токова вредни като "здравословната" им филия!

    Последни новини