Предлагат емоционална подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

Център за емоционална подкрепа работи към регионалния клон на фондация "Искам бебе", информира координаторът му Антоанета Стефанова. Това е мястото, на което помощ могат да намерят жени с репродуктивни проблеми.

"Благодарение на работата с психолози и емоционалната подкрепа, в последните години тук са се появили три бебета от жени, които имат проблем със зачеването", сподели Антоанета Стефанова.  Още три деца са се родили след оказаната финансова помощ от Общинския фонд "Ин витро" в Димитровград. И в момента се набират документи за кандидастване пред фонда, като крайния срок е 30 април.

Координаторът на "Искам бебе" за Хасково и Димитровград призова двойките, които имат нужда от подкрепа, да не се притесняват и да потърсят помощ. Наскоро бе отворена и национална телефонна линия, на която могат да бъдат задавани различни въпроси, свързани с репродуктивни проблеми. Номерът е 0 700 700 17. За връзка с координатора на "Искам бебе" за Хасково и Димитровград - Антоанета Стефанова - 0879 09 99 28.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини