Трета мисия на ЮНЕСКО: Няма опасност за природата в Пирин. Преглед на печата

24 часа

Трета мисия на ЮНЕСКО: Няма опасност за природата в Пирин

Няма опасност за природата в Пирин. Това заяви швейцарецът Ерве Летие от Международния съюз за защита на природата (IUSN), който бе в България на мониторингова мисия по покана на Министерството на околната среда и водите. IUSN e организацията, която следи природните обекти и тяхното опазване за нуждите на ЮНЕСКО.

Труд

Кило "трева" удари 15 бона по селата

Изкупвачи на марихуана плъзнаха край Петрич и Сандански. Предлаганата цена е една най-високите за последните реколти.

Монитор

Една на седем болници плаща права за музика

Една на всеки седем болници урежда авторските и сродните на тях права за музиката, която звучи на територията им. Заплащането на отчисления от страна на лечебните заведения като търговски обекти е регламентирано по закон. Въпреки това към момента едва 53 от тях са сключили договори с "Профон" - сдружението за колективно управление на сродни права, показва проучване на "Монитор".

Стандарт

Карадайъ: ДПС е готово за управлението, готвим програма

Ние готвим програма за управление, аксиоматична даденост във всяка партия е търсенето на властта. За нас обаче е по-важно какво ще се прави във властта. Нужно е да има ясна програма на ясна ценностна платформа. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред БНТ.

"Нашата оценка за това правителство е ясна - това е правителство на пробите и грешките. Скандал след гаф и гаф след скандал. ДПС си е дало мнението за това правителство от първия ден, обясни Карадайъ. - Националистите си печелят избори с популистка реторика и ГЕРБ ги включи във властта въпреки това. Гаф имаше и с патриарха на Русия, патриарха на най-голямата православна общност. Това не беше гаф на вицепремиера Валери Симеонов, а на ГЕРБ, защото той го включи във властта."

Сега

Борисов ще се извини в Скопие, че България не е спасила македонските евреи

В понеделник - 12 март, премиерът Бойко Борисов ще посети македонската столица Скопие и се очаква да направи историческо изявление от името на България. Поводът за визитата е 75- годишнината от спасяването на българските евреи и почитането на паметта на жертвите на Холокостта, сред които и 11 343 евреи от Беломорието и Вардарска Македония, депортирани в нацистките лагери на смъртта през 1943 година.

"Очаква се в Скопие Борисов да поднесе извинения за това, че България не е успяла да спаси тези 11 343 евреи от присъединените към Третото българско царство по време на войната територии във Вардарска Македония и Егейска Тракия", съобщи Клуб Z. Заедно с колегата си Зоран Заев Борисов ще участва във възпоменателна церемония за отбелязване на 75-годишнина от депортирането на евреите от Македония. Двамата ще открият мемориал за почитане на паметта на жертвите на Холокоста, както и на онези 11 343 евреи от Беломорието и Вардарска Македония, депортирани в нацистките лагери на смъртта през 1943 година.

Капитал дейли

Опасният нов свят

В началото на тази година стрелките на часовника на Страшния съд (The Doomsday Clock) удариха 2 минути до полунощ. Символичният таймер, който се появява за първи път на корицата на списанието Bulletin of the Atomic Scientists през 1947 г., показва колко близо е човечеството до тоталното унищожение на всичко живо на планетата. Създателите му са учени, инженери и други експерти, участвали в проекта "Манхатън", довел до създаването на първата атомна бомба.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини